ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

Ζέφη Συρίβλη
Το παιδικό βιβλίο της Ζέφης Συρίβλη, με τίτλο «Κυνηγώντας το όνειρο», κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας πραγματεύεται το ταξίδι, που κάνουμε, με σκοπό να πετύχουμε τα όνειρά μας.
Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου
Η πηλειορίτικη κοινωνία το 19ο και τον 20ό αιώνα, σε μια δίτομη μελέτη που συνδυάζει την επιστημονική προσέγγιση, την αγάπη για τον λαϊκό μας πολιτισμό και την ευαισθησία για τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους.
Γιώργος Στασινόπουλος
Η Αγγέλα Βαϊνδηρλή ταξιδεύει με τα έξι ανήλικα παιδιά της από τη Χίο για τον Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 1922. Έχει αφήσει στη Σμύρνη μια μεσοαστική ζωή και στη Χίο νεκρό τον άνδρα της…
Σοφία Γιαλουράκη
Ένα βιβλίο γνώσεων με βιωματικό χαρακτήρα και πρωταγωνίστριες τις 24 αρχαϊκές Κόρες που βρίσκονται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι Κόρες αποκτούν ζωή και συντροφεύουν την ηρωίδα σε όλες τις περιπέτειες της νέας της ζωής στην Αθήνα.
ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Eσωτερική έκδοση του IME
«Ψηφιακό λεύκωμα» με τρισδιάστατες φωτορεαλιστικές ψηφιακές αναπαραστάσεις των σημαντικότερων κτηρίων της αρχαίας Ολυμπίας, τα οποία αποδίδονται με ιστορική ακρίβεια και έμφαση στις κατασκευαστικές λεπτομέρειες.
Eσωτερική έκδοση του IME
«Ψηφιακό λεύκωμα» με τρισδιάστατες φωτορεαλιστικές ψηφιακές αναπαραστάσεις των σημαντικότερων κτηρίων της αρχαίας Ολυμπίας, τα οποία αποδίδονται με ιστορική ακρίβεια και έμφαση στις κατασκευαστικές λεπτομέρειες.
Εσωτερική έκδοση του ΙΜΕ
Έντυπο λεύκωμα με τρισδιάστατες φωτορεαλιστικές ψηφιακές αναπαραστάσεις των κτηρίων της Αρχαίας Αγοράς κατά την Κλασική περίοδο. Ζωντανεύει με ακρίβεια και πληρότητα έναν από τους πιο εμβληματικούς χώρους του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και ολόκληρου του κλασικού κόσμου.
Kατερίνα Kορρέ-Zωγράφου και Eυδοκία Oλυμπίτου
Καταγραφή επαγγελμάτων που επιβιώνουν μέχρι σήμερα στο Αιγαίο και απηχούν τις τοπικές παραδόσεις των νησιωτικών κοινωνιών. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό πλαισιώνει την έκδοση, η οποία στηρίζεται σε επιτόπια έρευνα και αρχειακό υλικό.
Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου
Συνέχεια της έρευνας για τα παραδοσιακά επαγγέλματα του Αιγαίου. Περιλαμβάνει τα νησιά Μύκονο, Σαντορίνη, Κύθνο, Νάξο, Ρόδο και Κω. Όπως και στον πρώτο τόμο, η έκδοση χρησιμοποιεί επιτόπια έρευνα και αρχειακές πηγές και συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου
Τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς «'Ανθρωποι και Παραδοσιακά Επαγγέλματα στο Αιγαίο», το οποίο επικεντρώνεται αυτή τη φορά στην Κρήτη και τη Σκύρο. Η συγγραφέας παρακολουθεί την εξέλιξη των παραδοσιακών επαγγελμάτων στα νησιά αυτά και ταυτόχρονα τις αλλαγές που υπέστησαν οι παραδοσιακές κοινωνίες τις τρεις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τις γραπτές πηγές, τις προσωπικές αφηγήσεις και τα προϊόντα των υλικών τεχνών, που αποτελούν πολύτιμο πρωτογενές υλικό.
Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου
Η έκδοση «Το Βραχιόλι: Νεοελληνικό και Ethnic» (19ος-20ός αιώνας) δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Σεμέλη του «ΘΕΑΤΡΟΝ» και αποτελεί μια αναδρομή στην ιστορία του κοσμήματος αυτού κατά τους δύο τελευταίους αιώνες. Εκτός από την αισθητική αξία των βραχιολιών, η έκδοση φέρνει στο φως πτυχές της ιστορικής και κοινωνικής τους διάστασης, αφού αυτά αντικατόπτριζαν την κοινωνική διαστρωμάτωση και αποτελούσαν δείγμα της οικονομικής ευμάρειας των κατόχων τους.
Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου
Στο βιβλίο εξετάζονται το ιστορικό πλαίσιο, οι μαρτυρίες των περιηγητών καθώς και τα γενικά χαρακτηριστικά της κεραμικής της περιοχής, δείγματα της οποίας γνώρισαν αξιοσημείωτη διάδοση, φτάνοντας μέχρι τη Pωσία, τη Pουμανία και τη Γαλλία.
Mητροπολίτης Πέργης Eυάγγελος I. Γαλάνης
Μια αναδρομή στα 3.000 χρόνια οικιστικής και 2.000 εκκλησιαστικής ιστορίας του σημαντικού αυτού πολιτιστικού κέντρου της Mικράς Aσίας, κυρίως στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Ελληνιστική, τη Ρωμαϊκή και τη Βυζαντινή.
Κύρος Κόκκας
Ο Κύρος Κόκκας καταγράφει τον άγνωστο στους Έλληνες Πόντο, αποτυπώνοντας με ευαισθησία, μεράκι και παρατηρητικότητα τόσο τη φύση του Πόντου με τις έντονες αντιθέσεις της όσο και τους ανθρώπους του, μέσα στην καθημερινότητα και τις εμπειρίες τους. Τις εικόνες του λευκώματος πλαισιώνει το κείμενο του ιστορικού Βλάση Αγτζίδη, όπου παρουσιάζεται η διαχρονική ιστορία του Πόντου.
Εσωτερική έκδοση του ΙΜΕ, επιμ. Αθανάσιος Σίδερης
Η πληρέστερη στα ελληνικά παρουσίαση της αρχαίας Εφέσου, σε μία καλαίσθητη, πολυτελή έκδοση 456 σελίδων, που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου. Πλούσια εικονογράφηση, πρωτότυπα αρχιτεκτονικά σχέδια και επιστημονικά κείμενα -αποτέλεσμα συνεργασίας πλειάδας επιστημόνων- ζωντανεύουν την πολυκύμαντη ιστορία της αρχαίας πόλης, τα ίχνη της οποίας αναγνωρίζονται στο πλήθος και στην ιδιαιτερότητα των μνημείων της.
Εσωτερική έκδοση του ΙΜΕ
Tο βιβλίο παρουσιάζει την αρχιτεκτονική της ελληνιστικής Πριήνης, πόλης της δυτικής Mικράς Aσίας. Περιλαμβάνει αρχιτεκτονικά σχέδια των κτηρίων και πληροφορίες για τη θέση, τη χρήση, την ιστορία και την εξέλιξή τους.
Γιάννης Δ. Λουκίδης
Μια περιήγηση στην Καρβάλη της Καππαδοκίας, γνωστή και ως Γκέλβερι, με προσωπικές μαρτυρίες του συγγραφέα και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για εκπαίδευση, το εμπόριο, την οικονομία και το λαϊκό πολιτισμό. Έμφαση δίνεται στην περιγραφή των εκκλησιών της Καρβάλης και της γύρω περιοχής.
Κώστας Παντάζογλου
Το βιβλίο του κυρίου Κώστα Παντάζογλου «Η πατρίδα μου το Ουσάκ» καταγράφει την ιστορία του Ουσάκ, τόπου καταγωγής του συγγραφέα. Η πόλη αυτή της Φρυγίας ήταν κοντά στη Φιλαδέλφεια και το ελληνικό και βυζαντινό της όνομα ήταν Τιμένου Θύραι. Ο συγγραφέας επιχειρεί να αφηγηθεί την ιστορία της οικογένειάς του και ταυτόχρονα την ιστορία ενός τόπου και μιας ολόκληρης εποχής, με στοιχεία για τη γλώσσα, τα επαγγέλματα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου, τα οποία συλλέγει τόσο από το Ουσάκ όσο και από μουσεία, βιβλιοθήκες και αρχεία στην Ευρώπη.
Σοφία Πετρίδου-Καππάτου
Μυθιστορηματική περιγραφή της ζωής του Γιάννη Πετρίδη από το Παλουκλάρ του Πόντου μέσα από τη γραφή της κόρης του Σοφίας Πετρίδου-Καππάτου. Η πολυτάραχη ζωή του, από τον Πόντο, στην Κωνσταντινούπολη, μετά στην Αθήνα και τέλος στην Κεφαλλονιά, στην κοινή του ζωή με τη σύζυγό του, την Κεφαλλονίτισσα Μαρία Κορκού. Η περιπετειώδης ιστορία ενός ανθρώπου και ταυτόχρονα τα σημαντικότερα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας του εικοστού αιώνα.
Εσωτερική έκδοση του ΙΜΕ, επιμ. Γιώργος Τζεδόπουλος
Συλλογικό έργο που αναφέρεται στις πολλαπλές πτυχές της παρουσίας και δράσης των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου. Απευθύνεται τόσο σε ειδικούς ερευνητές όσο και στο ευρύ κοινό.
Μιχάλης Σωφρονιάδης
Συλλογή άρθρων από τον ελληνικό Τύπο της Κωνσταντινούπολης κατά το χρονικό διάστημα 1905-1921. Η έκδοση εστιάζει στην ιστορία του ελληνικού και ευρύτερα οθωμανικού Τύπου, στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Πόλης και στην κατάσταση που επικρατούσε στην εκεί ελληνική κοινότητα.
Μαριάνθη Παλάζη
Το βιβλίο συμπυκνώνει την ιστορία δύο τόπων, των Επιβατών και των Νέων Επιβατών, παρακολουθώντας τη διαδρομή των προσφύγων από την Ανατολική Θράκη στο Μπαχτσέ Τσιφλίκι της Θεσσαλονίκης και την προσπάθειά τους για τη δημιουργία νέας πατρίδας. Σε αυτό το καινούριο πλαίσιο ζωής, σύμβολα ενότητας της κοινότητας, όπως η λατρεία της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής και η εκπαιδευτική παράδοση των Αρχιγενείων Εκπαιδευτηρίων, συνυπάρχουν με τη ζωντανή ιστορική μνήμη, όπως την καταγράφει η συγγραφέας κυρία Μαριάνθη Παλάζη.
Τάκης Σαλκιτζόγλου
Το βιβλίο αυτό του κυρίου Τάκη Σαλκιτζόγλου αναδεικνύει ένα γεγονός που δεν είναι ευρέως γνωστό, την ευρεία συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821 και τη σημαντική συμβολή τους στην απελευθέρωση της κοινής πατρίδας. Το βιβλίο περιέχει εκτενή κατάλογο με ονόματα Μικρασιατών αγωνιστών (με τις περιοχές καταγωγής τους), ενώ δημοσιεύονται έγγραφα που πιστοποιούν τη συμμετοχή και την προσφορά τους στον εθνικό αγώνα.
Βάσος Η. Βογιατζόγλου
Βασισμένο σε πρωτογενές ερευνητικό υλικό, το βιβλίο αυτό καταγράφει με συστηματικό τρόπο γνωστά και άγνωστα ονόματα των Ελλήνων της Πισιδίας, συμβάλλοντας έτσι στη διερεύνηση της ιστορίας και του πολιτισμού του πισιδικού Eλληνισμού.
Φωκίωνας Σιδηρόπουλος
Θέμα του βιβλίου είναι η ιστορία των ελληνικών φιλανθρωπικών καταστημάτων της Kωνσταντινούπολης. Καλύπτει όλη τη διαδρομή του νοσοκομείου Βαλουκλή από την ίδρυσή του μέχρι τις μέρες μας, καθώς και τον αγώνα των Ελλήνων ιατρών που εξάσκησαν με συνέπεια το λειτούργημά τους στην Κωνσταντινούπολη.
Ακύλλας Μήλας
Ο τόμος περιλαμβάνει σφραγίδες όσων ενοριών απομένουν και εξακολουθούν να λειτουργούν στις κοινότητες και χωριά των μητροπόλεων αυτών καθώς και όσων αποδεκατίστηκαν μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης.
Νίκος Κουρκουρής
Εξάτομη έκδοση για τον ελληνικό προσκοπισμό, από τις απαρχές του το 1910 μέχρι το 1935, μέσα από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του κινήματος.
Νίκος Κουρκουρής
Εξάτομη έκδοση για τον ελληνικό προσκοπισμό, από τις απαρχές του το 1910 μέχρι το 1935, μέσα από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του κινήματος.
Ρέα Ποταμίτη
Το βιβλίο αυτό καταγράφει το χρονικό των σαράντα χρόνων λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Αντλεριανής Ψυχολογίας (Ε.Ε.Α.Ψ.) αλλά και απασχόλησης της κυρίας Ρέας Ποταμίτη με την εθελοντική εργασία κοινωνικής προσφοράς. Οι συγκλονιστικές εμπειρίες που έζησε η συγγραφέας, στο πλαίσιο του εθελοντισμού, σε χώρους κοινωνικής εργασίας, και κυρίως στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Κοριτσιών, είναι το κύριο θέμα του βιβλίου αυτού. Οι προσωπικές μαρτυρίες των κοριτσιών-τροφίμων οι οποίες παρατίθενται συγκλονίζουν τον αναγνώστη με την αμεσότητα και την ειλικρίνειά τους.
Νίκος Κουρκουρής
Εξάτομη έκδοση για τον ελληνικό προσκοπισμό, από τις απαρχές του το 1910 μέχρι το 1935, μέσα από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του κινήματος.
Ελένη Γ. Παπαευθυμίου
Έκδοση που συνόδευε την έκθεση «Ιστορίες νομισμάτων – Αφηγήσεις πόλεων. Νομίσματα από τη Συλλογή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού». Η έκθεση φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο» και παρουσιάζει ένα πολύ μικρό δείγμα από τη Συλλογή του Ιδρύματος, με νομίσματα από τη Θράκη έως και τη Μεσοποταμία και από τον 6ο αι. π.Χ. έως και τον 3ο αι. μ.Χ.
επιστ. επιμέλεια Σοφία Παντουβάκη
Κατάλογος της ομώνυμης έκθεσης που φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο» από τον Οκτώβριο 2011 έως το Μάιο 2012. Περιλαμβάνει κείμενα και συνεντεύξεις ανθρώπων του χορού, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τη δράση της ομάδας του Γιάννη Μέτση «Πειραματικό Μπαλλέτο Αθηνών» κατά το χρονικό διάστημα 1965-1990.
Νίκος Κουρκουρής
Εξάτομη έκδοση για τον ελληνικό προσκοπισμό, από τις απαρχές του το 1910 μέχρι το 1935, μέσα από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του κινήματος.
Eσωτερική έκδοση του IME
Ο κατάλογος της ομώνυμης έκθεσης που παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Kέντρο «Eλληνικός Kόσμος» με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και εικόνες από τα εκθέματα και τις ενότητες της έκθεσης.
Νίκος Κουρκουρής
Εξάτομη έκδοση για τον ελληνικό προσκοπισμό, από τις απαρχές του το 1910 μέχρι το 1935, μέσα από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του κινήματος.
Eσωτερική έκδοση του IME
Ο κατάλογος της ομώνυμης έκθεσης που παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Kέντρο «Eλληνικός Kόσμος» με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και εικόνες από τα εκθέματα και τις ενότητες της έκθεσης.
Eσωτερική έκδοση του IME
Έκδοση που πλαισιώνει την ομώνυμη έκθεση, η οποία, μέσα από κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό προσεγγίζει τόσο την ιστορία των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών όσο και τον τρόπο σχεδιασμού της έκθεσης.
Δημήτριος Γιατρομανωλάκης και Παναγιώτης Ροϊλος
Το βιβλίο αποτελεί μία διεπιστημονική μελέτη, σχετικά με την ενσωμάτωση της σημασίας των τελετουργιών στον πολιτιστικό λόγο σε διαφορετικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.
Gregory Nagy
Κοινή έκδοση του ΙΜΕ και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που εδρεύει στην Oυάσιγκτον, στο πλαίσιο συνεργασιών με συγγενείς πολιτιστικούς και ακαδημαϊκούς φορείς εντός και εκτός Ελλάδας.
Βασίλειος Κ. Θεοδώρου
Πεντακόσια πενήντα οκτώ χρόνια μετά την Άλωση της ΠΑόλης, η ιστορία του Βυζαντίου ακροβατεί ακόμα ανάμεσα σε ανεδαφικές υμνωδίες και καταφρονητικές απόψεις.Ο κύριος Θεοδώρου, μέσα από το έργο του, επικεντρώνεται σε "αλλόκοτα", όπως τα ονομάζει ο ίδιος, πρόσωπα και περιστατικά, τα οποία στιγμάτισαν τη βυζαντινή ιστορία.
Σοφία Γιαλουράκη
Πορτρέτα του Φαγιούμ, που αρχικά στόλιζαν τοίχους σπιτιών, στη συνέχεια σκέπαζαν σαρκοφάγους και σήμερα κοσμούν τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, ζωντανεύουν στο βιβλίο της Σοφίας Γιαλουράκη και διηγούνται την ιστορία τους. Ο Δημήτρης, η Ζηνοβία, η Δημώς, ο Ευτύχης, η Ερμιόνη, αλλά και ο άνδρας με το κρασοπότηρο, η Εβραία και ο μελαγχολικός νέος είναι τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τα πορτρέτα. Η «αποκάλυψη» της ταυτότητάς τους γίνεται με τη βοήθεια μιας μυστηριώδους Αγγλίδας αρχαιολόγου, της μις Τζούλια, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Αίγυπτο από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τις ελληνικές κοινότητες του εικοστού αιώνα.
Ομαδική συγγραφή κειμένων
Σύγχρονος ιστορικός και αρχαιολογικός οδηγός της Αθήνας, από την Αρχαιότητα έως τη σύγχρονη πραγματικότητα. Μέσα από την παρουσίαση της ιστορίας, της αρχιτεκτονικής, της πολεοδομίας και των μουσείων ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τον πολιτισμό και την ιστορία της Αθήνας. Το υλικό είναι δομημένο σε διαδρομές, στις οποίες παρουσιάζονται πληροφορίες για πρόσωπα, γεγονότα, δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Ελένη Σβορώνου
Σύγχρονος αρχαιολογικός οδηγός της Θεσσαλονίκης, μέσα από τα μνημεία, τα μουσεία και τις γειτονιές της πόλης. Στην παρουσίαση των μνημείων ακολουθείται χρονολογική σειρά, που ξεκινά από την Προϊστορία και φτάνει έως και την οθωμανική περίοδο της πόλης. Η έκδοση περιλαμβάνει ακόμη πληροφορίες -σε χωριστά πλαίσια- για πρόσωπα, γεγονότα και θεσμούς, παιχνίδια γνώσεων και προτάσεις για δραστηριότητες και επισκέψεις σε μουσεία και χώρους πολιτισμού.
Εύη Πίνη
Οδηγός των αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Ερευνητές», για παιδιά από 11 χρονών και άνω. Το βιβλίο περιγράφει τα ανάκτορα της Κνωσού, με το μυθικό της λαβύρινθο, της Φαιστού, των Μαλίων και της Ζάκρου. Αναδεικνύονται τα μνημεία, οι μύθοι και οι πρωταγωνιστές τους, τα ιστορικά πρόσωπα και τα κυριότερα γεγονότα που συνθέτουν την Εποχή του Χαλκού στην Κρήτη και το μινωικό πολιτισμό, τον πρώτο μεγάλο πολιτισμό της Ευρώπης.
Κατερίνα Χαμηλάκη
Αρχαιολογικός οδηγός των Μυκηνών, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Ερευνητές», για παιδιά από 11 χρονών και άνω. Πρόκειται για μια συναρπαστική περιήγηση στην ακρόπολη και το ανάκτορο των Μυκηνών, στα σπίτια των Μυκηναίων και τα εργαστήρια των τεχνιτών, αλλά και στους ταφικούς κύκλους και τα κτερίσματά τους. Το βιβλίο περιλαμβάνει αναπαραστάσεις μνημείων, εικόνες σημαντικών ευρημάτων και σκηνές από τη ζωή των Μυκηναίων. Επίσης, παρατίθενται πληροφορίες για πρόσωπα, γεγονότα και θεσμούς.
Κατερίνα Χαμηλάκη
Σύγχρονος και πρωτότυπος αρχαιολογικός οδηγός σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Ερευνητές», με θέμα την αρχαία Ολυμπία, τον αρχαίο αθλητισμό και τις ρίζες των Ολυμπιακών Αγώνων. Μέσα από τις σελίδες του ζωντανεύει ο θρησκευτικός χώρος της 'Αλτεως, άμεσα συνδεδεμένος με την τέλεση των Αγώνων, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα αθλήματα που πραγματοποιούνταν εκεί. Ταυτόχρονα παρουσιάζονται οι μύθοι, τα ιστορικά πρόσωπα και τα σημαντικότερα γεγονότα για την Ολυμπία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Απευθύνεται σε παιδιά από 11 χρονών και άνω.
Εύη Πίνη
Η έκδοση περιγράφει το χρονικό της μάχης του Μαραθώνα, μέσα από την αφήγηση του Αρίσταρχου, ενός Αθηναίου γέροντα που συμμετείχε σε αυτήν και τη διηγείται στον εγγονό του. Ο αναγνώστης παρακολουθεί τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύγκρουση αυτή Αθηναίων και Περσών και ταυτόχρονα μαθαίνει για την εσωτερική οργάνωση και τις πολιτικές εξελίξεις στα κράτη των δύο αντιπάλων.
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ