Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (2010)
Εύη Πίνη

Τιμή: € 14.50

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού & Ερευνητές
47 Σελίδες
ISBN: 960-368-368-485-5
Κωδικός: 00.10.01.3922
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Η μάχη του Μαραθώνα, το 490 π.Χ., ήταν η πρώτη από μια σειρά μεγάλων μαχών που έδωσαν ελληνικές πόλεις ενάντια στα στρατεύματα της Περσικής Αυτοκρατορίας. Για τους Αθηναίους, που αντιμετώπισαν σχεδόν μόνοι τους Πέρσες εισβολείς, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από άλλες πόλεις, η μάχη αυτή αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία τους.

Η έκδοση, μέσα από τα λόγια του αφηγητή Αρίσταρχου, παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό των δύο αντιπάλων και καταγράφει γεγονότα-σταθμούς στην ιστορία τους: Η πτώση των Πεισιστρατιδών στην Αθήνα και η άνοδος στην εξουσία του Κλεισθένη, που σηματοδοτεί την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην πόλη· η εκδίωξη του τυράννου Ιππία και ο ρόλος του στην αυλή των Περσών και στη μάχη του Μαραθώνα· η δημιουργία της Περσικής Αυτοκρατορίας με την υποταγή της Λυδίας, της Βαβυλωνίας και των ελληνικών πόλεων της Μικράς Ασίας· η Ιωνική Επανάσταση και η Μιλήτου 'Αλωσις· η απόβαση των Περσών στο Αιγαίο και η καταστροφή των Κυκλάδων και της Εύβοιας· η στάση της Σπάρτης και οι εσωτερικές πολιτικές διαμάχες στην Αθήνα. Η αφήγηση κορυφώνεται με τη μάχη στην «πεδιάδα με τα μάραθα», ενώ ο αναγνώστης ζει λεπτό προς λεπτό το χρονικό της ιστορικής αυτής σύγκρουσης.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ