ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ - ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΩΝ  (2010)
Ελένη Γ. Παπαευθυμίου

Τιμή: € 9.50

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Μετάφραση: -
118 Σελίδες
ISBN: 978-960-7957-74-0
Κωδικός: 00.10.91.0051
Διαθεσιμότητα τίτλου: Μη διαθέσιμος

Ο κατάλογος εκδόθηκε, για να συνοδεύσει την έκθεση «Ιστορίες νομισμάτων - Αφηγήσεις πόλεων». Στις 29 Νοεμβρίου 2007 το ΙΜΕ αγόρασε από τον Γερμανό συλλέκτη Karl Eduard Reinhard Donat μια Νομισματική Συλλογή που αποτελείται από 12.854 αρχαία ελληνικά νομίσματα, σφραγίδες, σταθμία και μικροαντικείμενα.
Στο πρώτο μέρος του καταλόγου, παρουσιάζεται η δημιουργία, η διαφύλαξη και ο εμπλουτισμός της Συλλογής από τις τρεις γενιές της οικογένειας Donat. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα εκθέματα ανά βιτρίνα, επεξηγώντας το σκεπτικό της έκθεσης. Έτσι, ο επισκέπτης της έκθεσης μπορεί, με τον κατάλογο ανά χείρας, να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη. Στο τέλος, γίνεται μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του νομίσματος και της αρχαίας ελληνικής και ρωμαϊκής οικονομίας, αφού το νόμισμα, εκτός από αντικείμενο τέχνης, είχε και συγκεκριμένη οικονομική χρήση.
Στο δεύτερο μέρος του καταλόγου παρουσιάζεται επιστημονικά ο νομισματικός κατάλογος των 160 νομισμάτων της έκθεσης. Το κάθε νόμισμα είναι φωτογραφημένο και συνοδεύεται από πλήρη περιγραφή.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ