ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (2005)
Ομαδική συγγραφή κειμένων

Τιμή: € 25.00

Εκδότης: Δήμος Αθηναίων, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Εκδόσεις «Ερευνητές»
Μετάφραση: -
422 Σελίδες
ISBN: 960-368-353-1
Κωδικός: 00.10.01.2292
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Η έκδοση ξεκινά με μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Αθήνας, όσον αφορά το φυσικό της περιβάλλον και τη μυθολογία που περιβάλλει το όνομά της. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται εν συντομία η ιστορία της από την Προϊστορική εποχή έως τις μέρες μας. Ακολουθούν οι δώδεκα διαδρομές στην πόλη, μέσα από τις οποίες ο αναγνώστης επισκέπτεται νοερά όλα τα σημαντικά μνημεία και χώρους της Αθήνας στη διαχρονία. Η έκδοση αναδεικνύει μνημεία-ορόσημα για πόλη, όπως τα μνημεία της Ακρόπολης, αλλά φέρνει στο φως και άλλα, λιγότερο γνωστά, που χρήζουν και αυτά προσοχής, όπως ο 'Αγιος Ελισαίος, στην οδό 'Αρεως, που είναι συνδεδεμένος με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, αφού εκεί έψελνε στα τέλη του 19ου αιώνα ο «κοσμοκαλόγερος» των ελληνικών γραμμάτων.

Τα κείμενα συνοδεύονται και εμπλουτίζονται με ποικίλο εποπτικό υλικό: χάρτες, πρωτότυπες εικόνες μνημείων και αρχιτεκτονικά σχέδια. Ακόμη, σε ειδικά πλαίσια δίνονται επιπλέον πληροφορίες για πρόσωπα, χώρους και μνημεία, ενώ η έκδοση συμπληρώνεται με γλωσσάρι, που εξοικειώνει τον αναγνώστη με σύνθετους αρχαιολογικούς και αρχιτεκτονικούς όρους και καλλιτεχνικά ρεύματα.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ