ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ, ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ (2013)
Σοφία Γιαλουράκη

Τιμή: € 14.00

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Μετάφραση:  -
122 Σελίδες
ISBN: 978-960-7957-83-2
Κωδικός: 00.10.91.0071
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Το βιβλίο ζωντανεύει τις 24 αρχαϊκές Κόρες που βρίσκονται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τους δίνει φωνή, σάρκα και οστά και πλάθει γύρω από αυτές ιστορίες που συνδυάζουν το παρελθόν με το παρόν και αποτελούν εξαιρετικά αναγνώσματα. Αυτές κινούνται πλάι στη βασική ηρωίδα, μια νέα κοπέλα που έρχεται στην Αθήνα γεμάτη όνειρα. Γίνονται ο καθρέφτης της ζωής της. Δεν είναι πια άψυχα αγάλματα, ζωντανεύουν, αποκτούν φωνή και μιλούν, παίρνουν σάρκα και οστά. Η ιστορία, λοιπόν, φεύγει από το παρελθόν και συναντά το παρόν. Παύει να είναι ανούσια και κουραστική γνώση. Αγγίζει την ψυχή, γίνεται βίωμα. Συμμετέχει στις αγωνίες ενός σύγχρονου κοριτσιού, προσφέρει στήριξη και δημιουργική διέξοδο.
Πρόκειται για ένα βιβλίο καρδιάς, όπως αναφέρει και η ίδια η συγγραφέας, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στην τέχνη και την εκπαίδευση αλλά και στη μεταξύ τους δημιουργική συνύπαρξη.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ