ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ 1910 – 1920 Μιλτιάδης Νεγρεπόντης - Δημήτρης Γληνός (2010)
Νίκος Κουρκουρής

Τιμή: € 10.00

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
0 Σελίδες
ISBN: 
Κωδικός: 
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Στο εξάτομο έργο «Ελληνικός Προσκοπισμός» ο κ. Νίκος Κουρκουρής ανιχνεύει τις απαρχές του κινήματος από το 1910 έως το 1945 μέσα από τους επτά πρωτεργάτες του: τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Αθανάσιο Λευκαδίτη, τον Κωνσταντίνο Μελά, τον Μιλτιάδη Νεγρεπόντη, τον Δημήτρη Γληνό, τον Αντώνη Μπενάκη και τον Λεωνίδα Πτέρη.

Μέσα από την καταγραφή πρωτότυπου υλικού από προσκοπικές ενώσεις όλης της Ελλάδας, ο συγγραφέας αναδεικνύει τον προσκοπισμό ως μια κίνηση που με τη δράση της συμμετείχε στην ελληνική ιστορία του εικοστού αιώνα. Στις σελίδες της έκδοσης φωτίζονται γεγονότα του Μεσοπολέμου που σημάδεψαν τη νεότερη πολιτική ιστορία και επηρέασαν την εξέλιξη του κινήματος. 'Aλλωστε, πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, και φωτισμένα πνεύματα, όπως ο πρωτοπόρος εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων και μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Δημήτρης Γληνός, βρέθηκαν στην ηγεσία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και επηρέασαν με τις αποφάσεις τους την πορεία του. Ταυτόχρονα, εξαίρεται η δράση των απλών προσκόπων της εποχής, οι οποίοι πιστοί στην Υπόσχεσή τους, συνέδραμαν τους φτωχούς και αδυνάτους, βοήθησαν τον ελληνικό στρατό στο μέτωπο και επιδίδονταν σε κάθε είδους αγαθοεργία.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ