ΤΑ ΠΟΡΤΡΕΤΑ ΤΟΥ ΦΑΓΙΟΥΜ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΜΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ (2007)
Σοφία Γιαλουράκη

Τιμή: € 14.00

Εκδότης: Κοινή έκδοση του ΙΜΕ και της εκδοτικής εταιρείας «Ερευνητές»
Μετάφραση: -
155 Σελίδες
ISBN: 960-368-368-397-1
Κωδικός: 00.10.01.3121
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Στο βιβλίο αυτό, που συνδυάζει στοιχεία μυθιστορήματος, βιβλίου μυστηρίου και βιβλίου γνώσεων, συναντιούνται ο μύθος και η ιστορία, για να ζωντανέψουν διάφορα πορτρέτα του Φαγιούμ: του Δημήτρη, της Ζηνοβίας, του Ευτύχη, της Δημώς, της Ερμιόνης, αλλά και της Ευρωπαίας, της γυναίκας με τα σμαράγδια, του Ευτύχη και πολλών άλλων. Ανθρώπινα συναισθήματα, όπως η αγάπη, η λύπη και η ταπεινότητα, που απεικονίζονται στα πορτρέτα, αναδεικνύονται ταυτόχρονα και μέσα από τις αφηγήσεις της μις Τζούλιας, της μυστηριώδους Αγγλίδας αρχαιολόγου, μέσω της οποίας τα πορτρέτα αποκτούν φωνή και διηγούνται την ιστορία τους. Ο αναγνώστης του βιβλίου έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ιστορίες απλών ανθρώπων: του μελαγχολικού νέου, που η απαισιοδοξία ζωγραφιζόταν στο πρόσωπό του, της «Εβραίας» που την ονόμασαν έτσι επειδή σε όλη της τη ζωή εργαζόταν σκληρά και ο μόχθος χαρακτήριζε την έκφρασή της, της Δημώς, που έχασε το μικρό κοριτσάκι της από υψηλό πυρετό και έκτοτε η απελπισία φώλιασε στην καρδιά της της Ζηνοβίας που καταγόταν από αρχοντική γενιά και επειδή μάλωνε συνεχώς με τον καλλιτέχνη που φιλοτέχνησε το πορτρέτο της την αποκαλούσαν «καβγατζού».

Την έκδοση συμπληρώνει παράρτημα με πολύτιμες πληροφορίες για τα πορτρέτα του Φαγιούμ, την ιστορία και την τεχνική με την οποία ήταν φτιαγμένα αλλά και τη σχέση τους με άλλες μορφές τέχνης, όπως η βυζαντινή ζωγραφική. Στο τέλος του βιβλίου περιέχονται παιχνίδια και δραστηριότητες που βασίζονται στις ιστορίες των πορτρέτων.

Για το βιβλίο αυτό, η συγγραφέας κυρία Σοφία Γιαλουράκη τιμήθηκε εξ ημισείας και κατά πλειοψηφία με το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά, στο πλαίσιο των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας Παιδικού Βιβλίου, που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και αφορούν τις εκδόσεις του 2007.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ