ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΜΥΚΗΝΕΣ (2004)
Κατερίνα Χαμηλάκη

Τιμή: € 10.00

Εκδότης: Κοινή έκδοση του ΙΜΕ και της εκδοτικής εταιρείας «Ερευνητές»
Μετάφραση: -
79 Σελίδες
ISBN: 960-368-300-0
Κωδικός: 00.10.01.1840
Διαθεσιμότητα τίτλου: Μη διαθέσιμος

Η έντυπη αυτή εκπαιδευτική έκδοση ξεκινά με μια αναδρομή στην ιστορία του Μυκηναϊκού πολιτισμού και στη συνέχεια περιγράφει αναλυτικά την ακρόπολη των Μυκηνών, που περιέκλειε όχι μόνο το ανάκτορο αλλά και ολόκληρο το κέντρο διοίκησης του κράτους (κρατικά αρχεία, βασιλικά εργαστήρια, κέντρο λατρείας, αποθήκες, σπίτια αξιωματούχων, φρουρά του άνακτα, τάφους των προγόνων). Παρουσιάζεται ο Ταφικός Κύκλος Α', με τα κτερίσματα που ανακαλύφθηκαν, αληθινά αριστουργήματα της μικροτεχνίας, και γίνεται αναφορά στη θρησκεία των Μυκηναίων, η οποία, εκτός από πολλούς θεούς του Ολύμπου, περιλάμβανε και τη θεά της φύσης και μία πολεμική θεά που εξασφάλιζε νίκη στις μάχες. Επίσης, δίνονται πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των Μυκηναίων, τα σπίτια, τη διατροφή και τη γραφή τους, την περίφημη Γραμμική Β'.

Επόμενος σταθμός της περιήγησης είναι ο αρχαιολογικός χώρος έξω από την ακρόπολη, όπου βρίσκονται ο Ταφικός Κύκλος Β', οι τάφοι του Αιγίσθου και της Κλυταιμνήστρας και κατοικίες. Ξεχωριστή μνεία γίνεται στον Θησαυρό του Ατρέα, τον μεγαλύτερο θολωτό τάφο σε ολόκληρη την περιοχή. Σε ξεχωριστό κεφάλαιο υπάρχουν πληροφορίες και για άλλους αρχαιολογικούς χώρους στην Αργολίδα.

Η πλούσια, έγχρωμη εικονογράφηση, με αναπαραστάσεις μνημείων, εικόνες από σημαντικά ευρήματα και σκηνές από τη ζωή των Μυκηναίων, βοηθούν τον αναγνώστη να γνωρίσει πώς ήταν η περιοχή αυτή στην Αρχαιότητα. Σε ξεχωριστά πλαίσια δίνονται πληροφορίες για σημαντικά πρόσωπα (Περσέας, Ατρέας, Αγαμέμνονας) και θεσμούς της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής των Μυκηνών.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ