ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ - Σμύρνη – Χίος – Αθήνα – Βύρωνας (2024)
Γιώργος Στασινόπουλος

Τιμή: € 10.00

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
0 Σελίδες
ISBN: 978-960-7957-88-7
Κωδικός: 
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Η Αγγέλα Βαϊνδηρλή ταξιδεύει με τα έξι ανήλικα παιδιά της από τη Χίο για τον Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 1922. Έχει αφήσει στη Σμύρνη μια μεσοαστική ζωή και στη Χίο νεκρό τον άνδρα της…
Αναζητώντας τα ίχνη της ίδιας και των παιδιών της σε αρχεία, έγγραφα, φωτογραφίες και αναμνήσεις απογόνων, ο δισέγγονός της, Γιώργος Στασινόπουλος, ανασυνθέτει μια πορεία που ξεκινά από τη φλεγόμενη Σμύρνη, περνά από την απώλεια του μικρότερου παιδιού, που δόθηκε (;) για υιοθεσία, για να φτάσει στην πρώτη στέγη στον προσφυγικό οικισμό του Βύρωνα, στην Επιτροπή Ανταλλαξίμων και στα κεντήματα της Near East Relief.
Ο συγγραφέας παραθέτει γεγονότα και στοιχεία που, πέρα από τα πάθη μιας οικογένειας προσφύγων στην προσπάθειά της να επιβιώσει της Καταστροφής, αφηγούνται τα δράματα, τις ανατροπές αλλά και τις ικανοποιήσεις που επιφυλάσσει η ζωή.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ