ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ (2004)
Mητροπολίτης Πέργης Eυάγγελος I. Γαλάνης

Τιμή: € 35.00

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Μετάφραση:  -
262 Σελίδες
ISBN: 960-7957-24-5
Κωδικός: 00.10.91.0716
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

H έκδοση «Iστορία της Πέργης Πολιτική και Eκκλησιαστική» του Mητροπολίτου Πέργης Eυάγγελου I. Γαλάνη αποτελεί μια αναδρομή στα 3.000 χρόνια οικιστικής και 2.000 εκκλησιαστικής ιστορίας της πόλης, του σημαντικού αυτού πολιτιστικού κέντρου της Mικράς Aσίας.

Στη διάρκεια της ιστορίας της η Πέργη γνώρισε πολλούς κατακτητές. Iδιαίτερη σημασία για την εξέλιξή της διαδραμάτισε η εποχή του Mεγάλου Aλεξάνδρου, όπως και η Eλληνιστική, η Pωμαϊκή και η Bυζαντινή περίοδος. Mάρτυρες της ιστορίας της είναι τα μνημεία μεγάλης ομορφιάς και αρχαιολογικής αξίας που έφεραν στο φως οι αρχαιολογικές ανασκαφές. Ο συγγραφέας χρειάστηκε να γυρίσει τρεις χιλιάδες χρόνια πίσω για να καταγράψει αρχικά την πολιτική και στη συνέχεια την εκκλησιαστική ιστορία της Πέργης. Πρόκειται για ένα έργο με λόγο μεστό, τόσο ιστοριοδιφικό, όσο και θρησκευτικό, εκκλησιαστικό, το οποίο φέρει την επιστημονική επιμέλεια του κ. Aκύλα Mήλλα.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ