ΑΓΟΡΑ ΑΘΗΝΩΝ. ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (αγγλική έκδοση) (2009)
Εσωτερική έκδοση του ΙΜΕ

Τιμή: € 23.00

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
84 Σελίδες
ISBN: 978-960-7957-60-3
Κωδικός: 00.10.91.0065
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Η έκδοση «Αγορά Αθηνών. Μία διαδρομή σε τέσσερις διαστάσεις» εντάσσεται στη σειρά εκδόσεων που χρησιμοποιούν τρισδιάστατα γραφικά για να αναπαραστήσουν σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους. Μετά το επιτυχημένο παράδειγμα της αρχαίας Ολυμπίας, η συνέχεια ήταν αναμενόμενη.

Με σεβασμό στις ιστορικές πηγές και με πλήρη χρήση της τεχνολογίας των τρισδιάστατων γραφικών, η έκδοση αναπαριστά τόσο τους χώρους όσο και τα αντικείμενα και τις αξίες που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον τρόπο ζωής και τις αξίες της εποχής: απονομή δικαιοσύνης, εορταστικές τελετές, άσκηση των εκλογικών καθηκόντων κτλ. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της Αγοράς, ως τόπου ζύμωσης ιδεών, γέννησης νέων ρευμάτων, πνευματικής και ψυχικής καλλιέργειας και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έτσι προσφέρει στους αναγνώστες τη δυνατότητα να βιώσουν εικονικά το σπουδαιότερο σημείο της αρχαίας Αθήνας, ίσως κατά την πιο ιστορική στιγμή της, την Κλασική περίοδο, και τους παρακινεί να πραγματοποιήσουν και μία πραγματική επίσκεψη.

Το βιβλίο λειτουργεί συμπληρωματικά με την έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά», που φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο», και με τη «Διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά», που προβάλλεται στη «Θόλο».

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ