ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑ (2004)
Κατερίνα Χαμηλάκη

Τιμή: € 12.50

Εκδότης: Κοινή έκδοση του ΙΜΕ και της εκδοτικής εταιρείας «Ερευνητές»
112 Σελίδες
ISBN: 690-368-298-5
Κωδικός: 00.10.01.1846
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Η εκπαιδευτική έκδοση για την αρχαία Ολυμπία ξεκινά με αναδρομή στην ιστορία της περιοχής και στη συνέχεια περιγράφει το θρησκευτικό χώρο της 'Αλτεως, όπου συγκεντρώνονταν οι πιστοί για να τιμήσουν το Δία. Η 'Αλτις βρισκόταν στο επίκεντρο του αρχαίου χώρου και οι αθλητικοί αγώνες συνδέονταν με αυτόν. Περιείχε κτίσματα όπως ο ναός της Ήρας, το Πρυτανείο, η έδρα των Πρυτάνεων, που επιφορτίζονταν με τη διοίκηση του ιερού και των Αγώνων, το Φιλιππείο, αφιέρωμα του Φιλίππου, το Νυμφαίο, δημόσιο κτήριο, και το Πελόπειο, ιερό τέμενος προς τιμήν του μυθικού ήρωα της Ολυμπίας Πέλοπα. Ξεχωριστή θέση στην 'Αλτι κατείχε ο ναός του Δία, που στέγαζε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του θεού, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου.
Στη συνέχεια, παρουσιάζονται οι αθλητικοί χώροι, όπως το Στάδιο, το Γυμνάσιο και η Παλαίστρα, ενώ υπάρχει αναλυτική αναφορά στα αγωνίσματα των αρχαίων Ολυμπιάδων, στους κανονισμούς και στον τρόπο διεξαγωγής των Αγώνων και σε αθλητές που διέπρεψαν σε αυτούς. Η επίσκεψη ολοκληρώνεται με τα μουσεία της Ολυμπίας και με αναφορά στα προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας του ΙΜΕ που αφορούν την αρχαία Ολυμπία.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ