ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ (2012)
Γιάννης Δ. Λουκίδης

Τιμή: € 12.00

Εκδότης: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Μετάφραση:  -
259 Σελίδες
ISBN: 978-690-7957-77-1
Κωδικός: 00.10.91.0048
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Η έκδοση «Αξέχαστα περασμένα» του αείμνηστου Γιάννη Δ. Λουκίδη, που δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Προσφυγικός κόσμος», είναι μια περιήγηση στην Καρβάλη της Καππαδοκίας. Η μικρή αυτή κωμόπολη, γνωστή και ως Γκέλβερι, από παραφθορά της αρχικής ονομασίας, είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα. Για αυτό τον λόγο η ιστορική πληροφορία συνυφαίνεται με επιτυχία με την προσωπική αφήγηση.

Ο συγγραφέας καταγράφει αναμνήσεις από τα μαθητικά χρόνια και πληροφορίες για την εκπαίδευση, το εμπόριο, την οικονομία και τον λαϊκό πολιτισμό. Με ιδιαίτερη επιμέλεια και λεπτομερή περιγραφή παρουσιάζονται οι εκκλησίες της Καρβάλης και της γύρω περιοχής. Το τελευταίο κομμάτι του βιβλίου είναι αφιερωμένο στα χρόνια γύρω από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη φυγή προς την Ελλάδα. Προσωπικές ιστορίες και γεγονότα δίνουν ανάγλυφα την τραγωδία του εκπατρισμού, τον πόνο που συνοδεύει το ξερίζωμα από το σπιτικό και τον αποχωρισμό από τα πάτρια εδάφη.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ