ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΚΝΩΣΟΣ (2004)
Εύη Πίνη

Τιμή: € 14.60

Εκδότης: Κοινή έκδοση του ΙΜΕ και της εκδοτικής εταιρείας «Ερευνητές»
Μετάφραση: -
141 Σελίδες
ISBN: 690-368-320-5
Κωδικός: 00.10.01.2000
Διαθεσιμότητα τίτλου: Διαθέσιμος

Το βιβλίο μας ξεναγεί στη μινωική Κρήτη, μας «ταξιδεύει» 3.500 χρόνια πίσω στον χρόνο - στην εποχή του Χαλκού - σε μια συναρπαστική περιήγηση στην κοιτίδα του πρώτου μεγάλου πολιτισμού της Ευρώπης. Περιγράφει αναλυτικά τα μεγαλύτερα κέντρα του μινωικού πολιτισμού: την Κνωσό με το μυστικό της λαβύρινθο, και τα ανάκτορα της Φαιστού, των Μαλίων και της Ζάκρου. Η αναλυτική περιγραφή των αρχαιολογικών χώρων βοηθά στην ξενάγηση και προσπαθεί να κάνει τον περιηγητή πιο ενεργό, πιο παρατηρητικό και δημιουργικό στη διαδρομή του μέσα στον χώρο.

Η πλούσια, έγχρωμη εικονογράφηση, με αναπαραστάσεις των μνημείων και των εξαιρετικών τοιχογραφιών των ανακτόρων, με εικόνες από σημαντικά ευρήματα ή σκηνές από τη ζωή των Μινωιτών, δένει αρμονικά με το κείμενο. Σε ειδικά πλαίσια, στα περιθώρια του βιβλίου, παρουσιάζονται πληροφορίες για τα πιο σημαντικά πρόσωπα, τα κυριότερα ιστορικά γεγονότα και τους θεσμούς της αρχαίας Κρήτης.
Υπάρχουν ακόμη παιχνίδια γνώσεων, που μετατρέπουν την ξενάγηση σε παιχνίδι εξερεύνησης, προσφέρουν πολλά στοιχεία για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον χώρο και δίνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης του βιβλίου για τις σχολικές εργασίες.

Το βιβλίο διατίθεται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και στα μεγάλα ελληνικά βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: +(30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%
Πρώτη σελίδα 
Οι εκδόσεις του ΙΜΕ 
Έντυπα 
Γραφιστική επιμέλεια χώρων 


Αναζήτηση βιβλίων
οπουδήποτε
τίτλος
συγγραφέας

 ΙΜΕ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ
NEWSLETTER
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ENGLISH


copyright © 2006 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ