Συχνές Ερωτήσεις  |  Επικοινωνία

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

– Τι υλικό υπάρχει στη Βιβλιοθήκη;
– Έντυπο Υλικό: αποτελείται από 10.000 τόμους, στους οποίους περιλαμβάνονται βιβλία από όλες τις κατηγορίες των επιστημών, λευκώματα, οδηγοί, πληροφοριακό υλικό (εγκυκλοπαίδειες και λεξικά), περιοδικά κ.ά.
Φωτογραφικό Υλικό: φιλοξενεί το σύνολο της διαθέσιμης ψηφιακής πληροφορίας του Ιδρύματος, η οποία συνίσταται σε εικονογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό όλων των μορφών.
Οπτικοακουστικό Υλικό: η Βιβλιοθήκη κατέχει σημαντικό αριθμό ψηφιακών εκδόσεων πολιτιστικού περιεχομένου –σε μορφή κασετών και ψηφιακών δίσκων– και εικόνων.

– Η Βιβλιοθήκη είναι δανειστική και, αν ναι, για ποιους;
– Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική μόνο για το προσωπικό του Ιδρύματος.
Για το ευρύ κοινό θα παρέχεται η δυνατότητα δανεισμού μελλοντικά.

– Δεν ανήκω στο προσωπικό του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Μπορώ να επισκεφθώ τη Βιβλιοθήκη του;
– Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος δεν είναι ακόμα ανοιχτή για το κοινό και εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες των εργαζομένων του Ιδρύματος. Εξαιρούνται μόνο οι περιπτώσεις ερευνητών ή φοιτητών που πραγματοποιούν πτυχιακή εργασία ή μεταπτυχιακές σπουδές και χρειάζονται υλικό που κατέχει η Βιβλιοθήκη.

– Πώς μπορώ να αναζητήσω το έντυπο και το οπτικοακουστικό υλικό της Βιβλιοθήκης;
– Από τον ηλεκτρονικό κατάλογο ελεύθερης πρόσβασης.

– Πώς μπορώ να βρω ένα άρθρο, εάν γνωρίζω τον τίτλο του περιοδικού στο οποίο βρίσκεται;

– Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης για να σας πληροφορήσει εάν έχει το συγκεκριμένο περιοδικό και τεύχος που ψάχνετε.

– Μπορώ να δανειστώ ή να φωτοτυπήσω υλικό από τη Βιβλιοθήκη;
– Το υλικό της Βιβλιοθήκης δε δανείζεται και απαγορεύεται η φωτοτύπησή του.

– Τι είναι ο ηλεκτρονικός κατάλογος της Βιβλιοθήκης;
– Ο ηλεκτρονικός κατάλογος της Βιβλιοθήκης είναι το εργαλείο που παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να εντοπίζουν βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και το μη έντυπο υλικό που διαθέτει στη συλλογή της η Βιβλιοθήκη, χωρίς να χρειάζεται να την επισκεφθούν.

– Μπορώ να δανείσω στη Βιβλιοθήκη σας υλικό (βιβλία, αρχεία, περιοδικά κτλ);
– Η βιβλιοθήκη δέχεται δωρεές λαμβάνοντας, βέβαια, πάντα υπόψη την πολιτική αποδοχής των δωρεών, την κατάσταση και το περιεχόμενο του υλικού όπως επίσης και τους πιθανούς όρους του δωρητή. Ανατρέξτε στην ενότητα «Δωρεές».