© 2013
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

16.06 & 07.07: Η ANGEL DANCESPORT ACADEMY πραγματοποίησε την εορταστική χορευτική της παράσταση στο «ΘΕΑΤΡΟΝ»
Αίθουσα Αντιγόνη

20.06: Το ECR Hellas διοργανωσε το 10o Συνέδριό του με θέμα: «Ο Μαραθώνιος προς την Ανάκαμψη».
Αίθουσα Αντιγόνη

19 & 20.06: Tο Let me know! Festival πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Ελληνικού Κόσμου με τη συμμετοχή των Baby Guru, Nalyssa Green, Keep Shelly in Athens, Imam Baildi, Sunny side of the razor & The Bet.

03.07: Για δεύτερη χρονιά το Gala των νικητών του «13ου Διεθνούς Διαγωνισμού Κλασικού μπαλέτου και Σύγχρονου χορού – Hellas 2013».
Αίθουσα Αντιγόνη

04.07: Με στόχο την ενθάρρυνση της έρευνας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας ως τους βασικούς πυλώνες για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, ο ΣΕΒ και η Eurobank EFG, συνδιοργάνωσαν, τον Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!». Τόσο η τελική αξιολόγηση των υποψηφίων (4.07) όσο και η πανηγυρική τελετή της απονομής των βραβείων του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκαν στο «ΘΕΑΤΡΟΝ». Στο φουαγέ του «ΘΕΑΤΡΟΝ» φιλοξενήθηκε έκθεση με τις υποψηφιότητες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού.

20.09: Το Φεστιβάλ ένTECHNO 2013: a warehouse odyssey επιστρέφει για την 5η του έκδοση και φιλοδοξεί να αναβιώσει την old school αίσθηση ενός αυθεντικού warehouse party, υπό τους ήχους σπουδαίων καλλιτεχνών του είδους, ανάμεσα στους οποίους η Ρωσίδα Nina Kraviz, ο Αμερικανός Function, και ο Χιλιανός Alexi Delano.
Αίθουσα Αντιγόνη

16.10: Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο πλαίσιο του έργου «Ακαδημία Πλάτωνος - Ανάπτυξη της γνώσης και καινοτόμων ιδεών» διοργανώνει ανοιχτή εκδληλωση - παρουσίαση της δράσης «ΔΙΑΛΟΓΟΙ».
Αίθουσα Ιφιγένεια

29.10: Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρουσιάσει το συμφωνικό έργο της Πηγής Λυκούδη «Χαρά σ’ εσέ χώρα λευκή» σε ποίηση του Κωστή παλαμά για τα 70 χρόνια από το θάνατό του.
Αίθουσα Αντιγόνη

5 έως 8.12: Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας θα πραγματοποιηθεί στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου. Σκοπός του συνεδρίου είναι να ενημερώσει τους συνέδρους για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα στο χώρο της διαιτολογίας και της διατροφής και να συμβάλλει σε έναν εποικοδομητικό και δημιουργικό διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων.

«Ο μικρός κεραμίστας»

Ανακαλύπτουμε την τέχνη της κεραμικής μιας από τις πρώτες μορφές τέχνης που εμφανίστηκαν στον πλανήτη μας! Και ερχόμαστε σε επαφή με ένα υπαρκτό φυσικό υλικό όπως ο πηλός. Ποια είναι η ιστορία του, και ποια η συνθετική ιδιότητά του; Ο πηλός υπάρχει γύρω μας και αν, ναι πως προσαρμόζεται στην σύγχρονη ζωή;
Η κεραμίστρια Κοραλία Κολαίτη και η ομάδα της μας ταξιδεύουν από το ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο του μικρού κεραμίστα, στην ιστορία της κεραμικής από την αρχαιότητα έως σήμερα, στην τέχνη της πηλοπλαστικής και στην τεχνική του τροχού!