© 2013
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Αγαπητοί Φίλοι,

Εύχομαι να περάσατε ένα ξεκούραστο καλοκαίρι στους πανέμορφους προορισμούς της χώρας μας και να επιστρέψατε ανανεωμένοι και έτοιμοι για ένα φθινόπωρο γεμάτο προκλήσεις και ενδιαφέρουσες δράσεις. Προσωπικά, είχα τη χαρά να περάσω μερικές ανέμελες μέρες στην «ανεμόεσσα» Λήμνο όπου μεταξύ άλλων, επισκέφθηκα, με τη συντροφιά αγαπημένων Φίλων του Συλλόγου μας, το θαυμάσιο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μύρινα και τις σημαντικές αρχαιότητες όπως είναι το Καβείριο, κέντρο μυστηριακής λατρείας, η Ηφαιστία και η Πολιόχνη, με το αρχαιότερο βουλευτήριο στον κόσμο.

Έχοντας πλέον επιστρέψει πίσω στην Αθήνα, φέρνω στο νου μου έντονες γαλάζιες εικόνες του ουρανού και της θάλασσας του Βόρειου Αιγαίου με τα δαντελωτά ακρογιάλια του νησιού και το μελτέμι, που δεν μας έλειψε καθόλου φέτος, να προσφέρει τη πολυπόθητη αυγουστιάτικη δροσιά του! Για το φετινό φθινόπωρο και χειμώνα, οργανώνουμε το πρόγραμμά μας ώστε να περιέχει επισκέψεις σε χώρους όπως είναι το Λαύριο με τα αρχαία μεταλλεία και το αρχαίο θέατρο του Θορικού, το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού, το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος, το αρχαιολογικό μουσείο Θηβών και για να ευχαριστήσουμε τους νεαρούς μας Φίλους, θα εντάξουμε και μία βόλτα στο πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοίου.

Παράλληλα θα συνεχίσουν τα σεμινάρια για τη φωτογραφία και τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές για ενήλικες στο επόμενο στάδιο εκμάθησης και θα προστεθούν επίσης σεμινάρια που θα αφορούν στις σχέσεις γονέων - παιδιών, κάτι που θα ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους γονείς με παιδιά νεαρής ηλικίας. Για όλες αυτές τις δραστηριότητες, σύντομα θα λάβετε αναλυτική επιστολή.

Επίσης στον «Ελληνικό Κόσμο» από το φθινόπωρο ξεκινάει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, σημαντικές εκθέσεις καθώς και νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, για τα οποία θα έχετε απευθείας ηλεκτρονική ενημέρωση. Ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας σε κάποιες από τις δραστηριότητες μας που διοργανώνονται με αμείωτο κέφι και ζωντάνια.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Λύντια Μαστρονικολή-Βασταρδή

Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων IME