© 2013
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Αντιπροσωπεία επιστημόνων από το Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) και το Andong National University, επισκέφτηκε στις 8 Αυγούστου τον Ελληνικό Κόσμο στο πλαίσιο έρευνας καλών πρακτικών Διαχείρισης της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τελικό σκοπό την ανέγερση ενός Μουσείου Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Κορέα. Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου και παρακολούθησε την τρισδιάστατη παραγωγή του Ιδρύματος «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά» στη Θόλο.Ψηφιακή, διαδραστική έκθεση πολυμέσων, η οποία δίνοντας εικόνα από τον κόσμο του 2050, ερευνά το πώς θα επιβιώσει ο άνθρωπος σε ένα πλανήτη που διαρκώς αλλάζει. Επικεντρώνεται σε θέματα όπως η εξάντληση φυσικών πόρων παγκοσμίως, οι κλιματολογικές αλλαγές και η ανάγκη ανάληψης δράσης για ένα βιώσιμο μέλλον.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιείται ένα ταξίδι στο μέλλον, στην πόλη του 2050, με τη βοήθεια τεσσάρων ψηφιακών χαρακτήρων (Εco, Buz, Tek, Dug) που αναλαμβάνουν την ξενάγηση, οδηγώντας κάθε επισκέπτη σε ατομικές οικολογικές αποφάσεις. Ήρωες και επισκέπτες κινούνται σε πέντε ενότητες: νερό, τροφή, κατοικία, μετακίνηση και διασκέδαση παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια και διαμορφώνοντας τη ζωή τους, σύμφωνα με τις επιλογές τους, στην πόλη του 2050!

Σε κάθε ενότητα οι επισκέπτες μελετούν και εφαρμόζουν διάφορους τρόπους και τεχνολογίες που ενδέχεται μελλοντικά να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις!

Η έκθεση σχεδιάστηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο
Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου.