© 2013
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

«Annie, το μιούζικαλ»

Η παράσταση αφηγείται τη συγκινητική και χιουμοριστική ιστορία της μικρής ορφανής Annie, που επιλέγεται από τη γραμματέα ενός πολυεκατομμυριούχου για να φιλοξενηθεί στην έπαυλή του. Και τότε ξεκινούν οι περιπέτειές της σε μία παράσταση με πολύ μουσική και χορό, όπου αναδεικνύονται οι αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της αφοσίωσης. Πρωταγωνιστούν καταξιωμένοι και δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως οι ¶ννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Αργύρης Αγγέλου, πολλά νέα παιδιά και η μικρή ΑΝΝΙΕ, υπό τη σκηνοθετική ματιά της Θέμιδας Μαρσέλλου.


«ΑΠΟ ΤΙ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»
του Λ. Τολστόι

Ένας φτωχός παπουτσής, την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, βγήκε τουρτουρίζοντας έξω στο χιόνι, για να μαζέψει τα λεφτά που του χρωστούσαν. Σε μια γωνιά του δρόμου έπεσε πάνω σΆ έναν σωριασμένο, παράξενο, γυμνό άνθρωπο. Αποφάσισε να τον πάρει μαζί στο σπίτι του. Από το σημείο αυτό ξεκινά μια αλυσίδα από μυστήρια συμβάντα, απροσδόκητα και καταπληκτικά γεγονότα που θα αποκαλύψουν σΆ αυτόν και τη γυναίκα του τη μια και μοναδική αλήθεια, που είναι η απάντηση στο ερώτημα: «Από τι ζουν οι άνθρωποι». Το διήγημα του Λ. Τολστόι «Από τι ζουν οι άνθρωποι», μια ιστορία για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι ζούμε επειδή φροντίζουμε τους εαυτούς μας, ενώ στην πραγματικότητα εκείνη που μας κάνει να ζούμε είναι μόνο η αγάπη....


«ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ»
του Τζέιμς Μπάρρυ

Η χώρα του Ποτέ Ποτέ, ο Πήτερ Παν, η Γουέντυ, ο Κάπταιν Χουκ, ο Στάρκυ, η Τίνκερ Μπελ, τα «χαμένα παιδιά» και οι πειρατές, αγαπημένοι ήρωες μικρών και μεγάλων έρχονται να μας διασκεδάσουν, να μας συγκινήσουν και να μας θυμίσουν, ότι καλό είναι έστω και για λίγο να ζούμε μες τα παραμύθια........ Μαγικά τραγούδια, πλούσια σκηνικά, καταπληκτικά κοστούμια, βιντεοπροβολές και ειδικά εφέ που σε μεταφέρουν, στη χώρα της καρδιάς, της φαντασίας, της χαράς. ¶λλωστε η χώρα του Ποτέ-Ποτέ τα λέει όλα: Ποτέ μην κάνεις πίσω, ποτέ μην πεις όχι στις προκλήσεις, ποτέ μη λες ποτέ, ποτέ μην απαρνηθείς τους έρωτες σου και τους φίλους σου!


«Η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟΝ ΜΑΓΚΑ»
από τη Μιμή Ντενίση

Η Πηνελόπη Δέλτα είναι το κεντρικό πρόσωπο, η αφηγήτρια, μα και αυτή που κατευθύνει το έργο σαν αόρατη δύναμη. Σταματάει, συνεχίζει και αλλάζει την πλοκή. Κεντρικά πρόσωπα μια οικογένεια Ελλήνων της Αλεξάνδρειας- σαν την δική της -Μέσα από την καθημερινότητα, τους περνάει όλες τις μεγάλες ιδέες για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την ισότητα, για να καταλήξει στο κεντρικό θέμα του έργου που είναι ο Μακεδονικός αγώνας. Το ιδιοφυές εύρημα της Δέλτα είναι πως όλα αυτά περνούν και μέσα από τα μάτια του Μάγκα -του σκύλου της οικογένειας-. Αυτός είναι ο σύντροφος της Πηνελόπης και γιΆ αυτό όλα λέγονται με χιούμορ, εξυπνάδα και χωρίς σοβαροφάνεια. Το έργο της Μιμής Ντενίση «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα» είναι ένα πρωτότυπο κείμενο, που εμπεριέχει κομμάτια από τον Μάγκα. Είναι ένας φανταστικός διάλογος ανάμεσα στη συγγραφέα και τον ήρωά της.

«Annie, το μιούζικαλ»

«Η Πηνελόπη Δέλτα
συναντάει τον Μάγκα»

«Από τι ζουν οι άνθρωποι»

«Πήτερ Παν»