Ιδιοκτήτης: Σύλλογος Φίλων ΙΜΕ
Εκδότης: Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου
Αρχισυντάκτης: Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου

Στο τεύχος αυτό συνεργάστηκαν:
Θανάσης Κωνσταντόπουλος
Αννίτα Βορεάδου
Μαρία Γρηγοροπούλου
Δημήτρης Eφραίμογλου
Λήδα Καρανικολού
Χρήστος Καραδήμας
Δήμητρα Ντάνου
Ουρανία Πλιάγκουρα
Δημήτρης Σκανδάμης
Σοφία Χαροκόπου
Φωτογραφικό υλικό: ΙΜΕ

 
© 2013
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Ο όμιλος Eurobank EFG, αναγνωρίζοντας επί σειρά ετών το έργο του ΙΜΕ στην καταγραφή, διάσωση και διάδοση της ελληνικής ιστορικής μνήμης, είναι Χρυσός Χορηγός του «Ελληνικού Κόσμου». Επίσης, είναι χορηγός της τρισδιάστατης ταινίας «Δαρβίνος. Το μυστήριο της φύσης» που προβάλλεται στη «Θόλο» και των εκθέσεων «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών» και «130 χρόνια Νίκος Καζαντζάκης». Ο όμιλος Eurobank EFG είναι και φέτος χορηγός των Κυριακάτικων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων 2012-2013.

Η Εθνική Τράπεζα είναι Χρυσός Χορηγός του «Ελληνικού Κόσμου» και συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση του πολυδιάστατου έργου του ΙΜΕ και των ποικίλων δραστηριοτήτων του. Επίσης, η Εθνική Τράπεζα, στηρίζοντας χορηγικά τη θεματική ενότητα για την Αρχαία Αγορά της Αθήνας και τον καθοριστικό ρόλο της τελευταίας στη δημιουργία και ανάδειξη θεσμών και αξιών της δημοκρατίας, είναι αποκλειστικός χορηγός των προβολών για την Αγορά στη «Θόλο». Η Εθνική Τράπεζα είναι φέτος χορηγός των Σαββατιάτικων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων 2012-2013 και της διαδραστικής περιήγησης στην αρχαία Μίλητο.

Η Siemens χορηγεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ, άνεμος, νερό. ΕΝΕΡΓΕΙΑ στο μέλλον» με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια χορηγεί τη νέα προβολή Εικονικής Πραγματικότητας στη «Θόλο» με τίτλο «Ταξίδι στην αρχαία Πριήνη».

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η ΕΡΤ, η ΝΕΤ 105.8, το Δεύτερο Πρόγραμμα, ο KOSMOS 93,6, ο ΑΘΗΝΑ 9.84, η εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, τα περιοδικά Κάππα & Γυναίκα και οι διαδικτυακοί τόποι click@life & monopoli.gr είναι χορηγοί επικοινωνίας του ΙΜΕ και του «Ελληνικού Κόσμου».

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί MEGA CHANNEL, Nickelodeon & National Geographic, οι εφημερίδες City Press, Free Sunday και Ερευνητές, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Sfera & Alpha 989, τα περιοδικά Parents, Miki Maous και Science Illustrated είναι χορηγοί επικοινωνίας επιμέρους δραστηριοτήτων του ΙΜΕ και του «Ελληνικού Κόσμου».

ΔΩΡΕΕΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ

 • Λαζάρου Εφραίμογλου
  (Ερατώ Τάσση)
 • Λαζάρου Εφραίμογλου
  (Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού)
 • Λαζάρου Εφραίμογλου
  (Διονύσιος Σωτηρόπουλος)
 • Λαζάρου Εφραίμογλου
  (Ελεήμων Τηλιγάδας)
 • Εμμανουήλ Ριζόπουλου
  (Οικογένεια Δημητρίου Λ. Εφραίμογλου)
 • Δρόσως Αγγελοπούλου
  (Ερατώ Τάσση)
 • Άγγελου Αγγελόπουλου
  (Ερατώ Τάσση)
 • Άγγελου και Δρόσως Αγγελοπούλου
  (Πηνιώ Γερεντέ)
 • Σοφίας Ιγγλέση-Περατικού
  (Οικογένεια Διονυσίου Σωτηρόπουλου)

 

O «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο, σας περιμένει τις ακόλουθες μέρες και ώρες:

Ωράριο λειτουργίας (01/10/2013-31/05/2014)
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 09:00-13:30
Παρασκευή: 09:00-20:00
Σάββατο: 11:00-16:00
Κυριακή: 10:00-18:00


Το ωράριο λειτουργίας του «Ελληνικού Κόσμου» μπορεί να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 212 254 0000
Eπισκεφθείτε τις σελίδες μας στις διευθύνσεις: http://www.hellenic-cosmos.gr/ και http://www.ime.gr/