© 2013
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 
Super «άτομα» στην Αρχαία Ελλάδα
από την ομάδα SciCo (Science Communication)

Μια διαδραστική παράσταση σχετικά με την Επιστήμη στην Αρχαία Ελλάδα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρει κανείς απαντήσεις, ήταν να παρακολουθήσει μια παθιασμένη συζήτηση ανάμεσα στους Αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους - τους ανθρώπους που με το λαμπρό τους πνεύμα διαμόρφωσαν τον κόσμο μας.
Ανακαλύψτε το φιλόσοφο πίσω από το Πυθαγόρειο Θεώρημα, τις ιστορίες του Θαλή για το μαγνητίτη και το κεχριμπάρι, ακολουθήστε τον Εύδοξο σε ένα ταξίδι ανάμεσα στ’ αστέρια, παρακολουθείστε τον Ιπποκράτη να θέτει τις βάσεις της ιατρικής και ακονίστε το μυαλό σας μαζί με τον Αρχιμήδη, το μεγαλύτερο Έλληνα εφευρέτη.


«Κάποτε στη Μελωδιούπολη»
από την καλλιτεχνική & πολιτιστική εταιρεία «Ανοιχτή Ομπρέλα»

Τα μουσικά όργανα που ζουν στη Μελωδιούπολη κινδυνεύουν! Ένας μάγος και δυο διάσημοι ντετέκτιβς έρχονται αντιμέτωποι. Θα καταφέρουν τα όργανα να σωθούν;
Στην παράσταση «Κάποτε στη Μελωδιούπολη», τα παιδιά γνωρίζουν τα μουσικά όργανα, την ορχήστρα και ανακαλύπτουν την επίδραση της μουσικής στο συναισθηματικό τους κόσμο, συμμετέχουν διαδραστικά στην εξέλιξη της παράστασης με τη βοήθεια δύο μουσικών και τριών ηθοποιών.
Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Κωνσταντινίδη.


«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων»
από την ομάδα Κοπέρνικος

«Τι θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την γκρίζα πόλη της Φασαρίας, ακολουθώντας την καρδιά του;»
Μια ευρηματική, γλυκιά παράσταση, στην οποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα μουσικά ηχοχρώματα και να πλάθουν με τη φαντασία τους την εικόνα που κρύβεται πίσω από κάθε ήχο.
Με τους Άγγελο Αγγέλου και Λευτέρη Ελευθερίου.


«Μαμά, θα κάνω μπάντα! Vol. 2»
από το μουσικό συγκρότημα BURGER PROJECT

Οι Burger Project παρουσιάζουν στον «Ελληνικό Κόσμο» μια διαδραστική, μουσική, εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά το «Μαμά, θα κάνω μπάντα» προετοιμάζοντας τους μουσικούς του αύριο! Με τη γνωστή ενέργεια και το χιούμορ που τους διακρίνει επί σκηνής, οι Burger Project στήνουν μια μοναδική περφόρμανς για παιδιά, με στόχο να μπολιάσουν τους μικρούς μας φίλους με τον ιό της μουσικής, να τους μεταδώσουν τη μαγεία του ρυθμού και να τους διασκεδάσουν!


«ΓΟΡΓΟΝΑ, ΓΟΡΓΟΝΙΤΣΑ»
Εμπνευσμένο από το γνωστό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν
από την ομάδα «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ»

H βαθιά αγάπη που θα νιώσει η μικρή Γοργόνα για τον Πρίγκιπα, θα την κάνει να λάμψει σαν φεγγάρι... Με ευφάνταστο σκηνικό, με κουστούμι-κούκλα και κούκλες άμεσης κίνησης διαφόρων μεγεθών που ξεχωρίζουν για τη ζωντάνια και τα έντονα χρώματά τους. Έντονη δράση, γεμάτο μουσική που μεταφέρει τον θεατή στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού, με χιούμορ και ευαισθησία. Μια παράσταση με κούκλες και ηθοποιό για παιδιά, πέρα από όσα ξέρετε για το κουκλοθέατρο!
Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, performance: Εμμανουέλα Καποκάκη
Μουσική: Κώστας Μπεβεράτος

«Μαμά, θα κάνω μπάντα! Vol. 2»

«Ο κύριος ΚΙΧ
και το μυστικό
κουτί των ήχων»

«Γοργόνα, Γοργονίτσα»