Τεύχος 63
 
 
© 2016
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 
Πραγματοποιημένες
Εκδηλώσεις

9.12.2015: Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, στις 19:00 πραγματοποιήθηκε βιβλιοπαρουσίαση του λευκώματος τα «Σπίτια της Καρδιάς…» της κυρίας Αγγελικής Κίτσου - Μαγαράκη, στην αίθουσα «Ιφιγένεια». Ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τραγούδια από τη Μικρά Ασία.

15.12: Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Microsoft για το δίκτυο συνεργατών της με τίτλο Future Begins Now και ομιλίες διευθυντικών στελεχών της από την Ευρώπη.

27.01.2106: Η «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος» πραγματοποιήθηκε και φέτος στην αίθουσα «Αντιγόνη» του «ΘΕΑΤΡΟΝ», για να τιμηθεί η μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

12.02: Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού έκοψε την πίτα για το έτος 2016, συνοδεία ελαφρού δείπνου και μουσικής. Τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ξεναγήθηκαν στην έκθεση «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ» και παρακολούθησαν την προβολή στη Θόλο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: 1.500 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ».

16.02: Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου έγινε στην αίθουσα Αντιγόνη παρουσίαση των δύο βιβλίων για το διαδίκτυο του Μανώλη Σφακιανάκη, Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για τα βιβλία «Ο Κώδικας του Διαδικτύου» και «Τα κλειδιά του Διαδικτύου», που συνέγραψε με τον κο Ιωάννη Μακρυπούλια, Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής.

23.02: Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 στον «Ελληνικό Κόσμο» η τελετή απονομής των βραβείων του 3ου Διαγωνισμού «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που διοργάνωσαν από κοινού ο Σ.Ε.Β. και η Eurobank. Στον τρίτο, κατά σειρά, Διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», κατατέθηκαν συνολικά 208 προτάσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν από 89 διακεκριμένα μέλη της επιστημονικής κοινότητας που ορίστηκαν από το Επιστημονικό Συμβούλιο του 3ου Διαγωνισμού.

26.02: Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου η ετήσια εκδήλωση του προσωπικού των εταιρειών του Ομίλου Generali στη χώρα μας, στο κτήριο 56 του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

8-9.03: ERMIS AWARDS 2015
Σε μια εντυπωσιακή τελετή και σε κλίμα γιορτής, η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (Ε.Δ.Ε.Ε.) βράβευσε τις καλύτερες ιδέες της χρονιάς που πέρασε, την Τρίτη 8 Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Σε μια κατάμεστη αίθουσα με εκπροσώπους από τον χώρο της επικοινωνίας και με πολλές καινοτομίες, η φετινή διοργάνωση, που είχε τη μορφή διήμερου φεστιβάλ, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

5.04: Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αντιγόνη» του «ΘΕΑΤΡΟΝ» η εταιρική εκδήλωση της ασφαλιστικής εταιρίας Nationale Nederlanden NN.

9.04: Πραγματοποιήθηκε στο ΘΕΑΤΡΟΝ Συνάντηση των Διευθυντών του Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας.

22.06: Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αντιγόνη» του «ΘΕΑΤΡΟΝ» η παράσταση χορού του παιδικού τμήματος της ANGEL DANCESPORTACADEMY.Προσεχείς
Εκδηλώσεις

24.06: Την Παρασκευή 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), στην αίθουσα «Ιφιγένεια» του «ΘΕΑΤΡΟΝ».

26.06: Την Κυριακή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τα 40 χρόνια λειτουργίας του νηπιαγωγείου «Το Εργαστήρι».

26.06: Την Κυριακή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), στην αίθουσα «Ιφιγένεια» του «ΘΕΑΤΡΟΝ».

06.07: Την Τετάρτη 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το Gala των νικητών του «16ου Διεθνούς Διαγωνισμού Κλασικού Μπαλέτου και Σύγχρονου χορού Hellas» στο «Θέατρον».

07.07: Την Πέμπτη 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της εταιρίας Linkage, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγεσίας, με κεντρικό ομιλητή τον ειδικό σε θέματα καινοτομίας, Stephen Shapiro, στην αίθουσα «Αντιγόνη».

08.07: Την Παρασκευή 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της εταιρίας IMPERIAL TOBACCO HELLAS

10.07: Την Κυριακή 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση χορού του τμήματος ενηλίκων της ANGEL DANCESPORTACADEMY.

19.10: Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 2η Ημερίδα του Σωματίου «Η ΦΙΛΟΤΗΣ».Επίσης

«Ας ερχόσουν για λίγο»
Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις της μουσικοθεατρικής παράστασης αφιερωμένη στον Μιχάλη Σουγιούλ.
(Kάθε Δευτέρα και Τρίτη, τον Απρίλιο και από Τετάρτη έως Σάββατο, τον Μάιο, στην αίθουσα «Αντιγόνη» του «ΘΕΑΤΡΟΝ»)

Ο Γιάννης Μπέζος υποδύεται τον Μιχάλη Σουγιούλ, πλαισιωμένος από μία πλειάδα ηθοποιών, τραγουδιστών, μουσικών και χορευτών. Ανάμεσα τους σε πρωταγωνιστικούς ρόλους η Τάνια Τρύπη και η Ευρυδίκη.

Στην παράσταση ερμηνεύονται, ζωντανά επί σκηνής, με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, σαράντα τραγούδια - επιτυχίες του σπουδαίου συνθέτη και μαέστρου. Ποιος δεν θυμάται το «Ασ’τα τα μαλλάκια σου», τα «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά», τον «Μανώλη Τραμπαρίφα», το «Τραμ το τελευταίο», το «Μια ζωή την έχουμε», το «Άρχισαν τα όργανα», φυσικά το «Ας ερχόσουν για λίγο» και τόσα άλλα;

Λίγα μπορούν να γραφτούν για τον Σουγιούλ που δεν τα ξέρουμε ήδη, όπως λίγα είναι και όσα στην πραγματικότητα γνωρίζουμε γι’ αυτόν. Ένας μετρ της ελαφράς μουσικής, μεσουράνησε κατά τον Μεσοπόλεμο αλλά και στα τέλη της δεκαετίας του ’40, γράφοντας εκατοντάδες τραγούδια για να σιγομουρμουρίσεις, να χορέψεις να ερωτευτείς: ταγκό, ρομάντζες, βαλς, καντάδες, δημοτικά, ακόμη και πατριωτικά και τα περίφημα αρχοντορεμπέτικα, γνωρίζοντας πάντα την αποθέωση από το κοινό.