Τεύχος 63
 
 
© 2016
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 
Αγαπητά μέλη,

Ο Ιούνιος, πρώτος μήνας του καλοκαιριού, σηματοδοτούσε πάντοτε το τέλος της γεμάτης αγώνες και προσπάθειες καθημερινότητας και την αρχή της θερινής μας ανάπαυλας. Όσο, λοιπόν, πλησιάζει το καλοκαίρι, τόσο αυξάνεται η χαλαρωτική διάθεση για ταξίδια που συνδυάζουν την αναψυχή και τη σύντομη διαφυγή από την πόλη.

Έχοντας αυτό κατά νου, σχεδιάσαμε για τους Φίλους ένα ταξίδι που ακολουθεί το μεγάλο βαλκανικό μονοπάτι και διασχίζει το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και την Κροατία, προκειμένου να καταλήξει στη Σλοβενία. Οι προορισμοί αυτοί ασύγκριτου φυσικού κάλλους, πλούσιοι σε ιστορία, τοπικές διαλέκτους, παραδόσεις, ήθη κι έθιμα συνθέτουν ένα πολυ-πολιτισμικό ψηφιδωτό με έντονη κοσμοπολίτικη αύρα και συνιστούν την εφετινή μας εξόρμηση.

Στον «Ελληνικό Κόσμο» η άνοιξη ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα με τις πολύ επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις «Σμύρνη μου Αγαπημένη», «Ας ερχόσουν για λίγο», «ο Μάγος του Οζ» και Burger Project να παίζονται μέχρι την πασχαλινή περίοδο. Η παραγωγή εικονικής πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1500 χρόνια ιστορίας» στη «Θόλο», το «Stand up Science» και η πρωτοποριακή έκθεση με τα πολύτιμα κειμήλια του Πολεμικού Ναυτικού «Ιστορίες Ανδρείας» θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το δε Summer Camp, μια εναλλακτική θερινή κατασκήνωση για τους μικρούς μας φίλους, θα προσφέρει μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, τις εκθέσεις και τα προγράμματα εικονικής πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου» έναν παράδεισο γνώσεων.

Τα μέλη του πρόσφατα εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου γεμάτα όρεξη και νέες ιδέες προτίθενται να σχεδιάσουν για το φθινόπωρο και τον επόμενο χειμώνα ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, εκδρομών και ξεναγήσεων για τους Φίλους. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ο Σύλλογος απέκτησε νέα μέλη με ατομικές αλλά και οικογενειακές συνδρομές, τα οποία ήδη συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις του.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων, που προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Μαρτίου 2016, είναι:

  • Λύντια Μαστρονικολή, Πρόεδρος
  • Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Αντιπρόεδρος
  • Λουκία Παπαχατζή, Γενική Γραμματέας
  • Σπύρος Γεράσιμος Ρεπούσης, Ταμίας
  • Τζούλια Λαγκαδιανού, Μέλος
  • Μαρία Παπαδοπούλου, Μέλος
  • Αικατερίνη Κοσέντου, Μέλος

και το Εξελεγκτικό Συμβούλιο είναι:

  • Φανή Βουγά
  • Λήδα Κοντογιάννη
  • Δήμητρα Κάτρη

Όσο για αυτό το καλοκαίρι, ας δώσουμε την ευκαιρία στη ζωή να μας εκπλήξει ευχάριστα ξεφεύγοντας από το γνώριμο πλαίσιο της καθημερινότητας. Ας αφήσουμε το μπλε της θάλασσας και του ουρανού και τον αιγαιοπελαγίτικο αέρα να μας θυμίσουν ότι υπάρχουν και άλλες διαστάσεις της ζωής. Ας νοιώσουμε επιτέλους λίγη ηρεμία, χαρά και ικανοποίηση.

Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,


Λύντια Μαστρονικολή-Βασταρδή

Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων IME