© 2008
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Τι συμβαίνει στο περιβάλλον του πλανήτη;
Πόσο ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες είμαστε;
Τελικά, πώς μπορούμε όλοι μας να προστατεύουμε καθημερινά από τη ρύπανση το «σπίτι» μας, τη γη;

Η νέα ταινία τρισδιάστατων γραφικών του ΙΜΕ «Η γη είναι το σπίτι μας», που θα προβάλλεται στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου», απαντά σε όλα σας τα ερωτήματα για ένα από τα μείζονα θέματα παγκοσμίως, το περιβάλλον και την προστασία του! Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού εμπλουτίζει τις προβολές της «Θόλου», με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Vodafone, και συμβάλλει, με τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας που διαθέτει, στην ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και οι κλιματικές αλλαγές, η διατάραξη της διατροφικής αλυσίδας και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, η διαχείριση των αποβλήτων και η ανακύκλωση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι τρόποι εξοικονόμησής της είναι ζητήματα που αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Κατά συνέπεια, είναι αναγκαία από όλους μας η εφαρμογή μιας υπεύθυνης καταναλωτικής συμπεριφοράς, φιλικής προς το περιβάλλον.

Αυτές οι απλές καθημερινές συνήθειες και πρακτικές που μπορεί ο καθένας από εμάς να εφαρμόζει όπου κι αν βρίσκεται, προκειμένου να μην επιβαρύνεται επιπλέον ο πλανήτης μας, παρουσιάζονται στη νέα παραγωγή του Ιδρύματος με τρόπο εύληπτο για όλες τις ηλικίες.

Η ταινία θα αρχίσει να προβάλλεται από το Φεβρουάριο του 2008, θα διαρκεί 40 λεπτά και θα περιλαμβάνει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι ερωτήσεων, για να ελέγξετε τις... «οικολογικές» γνώσεις σας!

Για πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες και ώρες των προβολών μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 212 254 0000 (κωδικός 0201).

 

Από την έναρξη της λειτουργίας της το 1993, η Vodafone έχει αναπτύξει και εφαρμόσει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας, με στόχο την υπεύθυνη λειτουργία της εταιρείας και τη δημιουργία πρακτικών αποτελεσμάτων σε τομείς όπου χρειάζεται ουσιαστική παρέμβαση. Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του περιβάλλοντος και αξιοποιεί συνειδητά το εύρος και τη δυναμική της για την προστασία του, στοχεύοντας στην ελάχιστη δυνατή επιβάρυνσή του από τη λειτουργία της. Στο πλαίσιο αυτό, η Vodafone στηρίζει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στη δημιουργία μιας ταινίας που θα προβάλλεται στη «Θόλο», με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού. Η νέα παραγωγή της «Θόλου» φιλοδοξεί να προσεγγίσει με σαφή και υπεύθυνο τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.
Η ταινία απευθύνεται σε ενηλίκους και παιδιά και έχει στόχο τη σωστή ενημέρωσή τους και την παρουσίαση καθημερινών πρακτικών που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.