© 2008
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Η γιορτινή περίοδος έχει ξεκινήσει για τα καλά και όλοι είμαστε σε αναζήτηση των δώρων για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μια καλή ευκαιρία, λοιπόν, είναι να επισκεφτούμε το νέο ανανεωμένο Πωλητήριο του «Ελληνικού Κόσμου», που στεγάζεται στο Κτήριο 2, κάτω από την αίθουσα προβολών της «Θόλου». Εκεί μπορούμε να διαλέξουμε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία ειδών για κάθε ηλικία αυτά που ανταποκρίνονται στις δικές μας επιθυμίες.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αξιόλογες εκδόσεις και παραγωγές (διαδραστικοί δίσκοι και βραβευμένα ντοκιμαντέρ) του Ιδρύματος, που καλύπτουν την ελληνική ιστορία από τους αρχαίους χρόνους μέχρι τον 20ό αιώνα. Ξεχώρισα ιδιαίτερα -λόγω και καταγωγής βέβαια- τις εκδόσεις που αφορούν τον Ελληνισμό που άκμασε στην Κων/πολη και στην ευρύτερη Μικρά Ασία, οι οποίες αναδεικνύουν την ιστορική μνήμη του μείζονος Ελληνισμού. Ακόμη, βρήκα επιλεγμένες εκδόσεις τέχνης και πολιτισμού και πολύτιμα λευκώματα που μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά δώρα. Καλλιτεχνικές δημιουργίες με διακοσμητική ή χρηστική αξία, για δώρα πρωτότυπα, φτιαγμένα με υψηλή αισθητική, αντικείμενα από γυαλί, ασήμι, κασσίτερο και ξύλο, ειδικά σχεδιασμένα για το ΙΜΕ, και εντυπωσιακά κοσμήματα μου τράβηξαν το ενδιαφέρον.

Παράλληλα, υπάρχουν προτάσεις για μικρά παιδιά, που συνδυάζουν ψυχαγωγία και επιμόρφωση, όπως είναι οι διαδραστικοί δίσκοι (CD-ROM), παζλ με αναπαραστάσεις μνημείων της αρχαιότητας, παιχνίδια και πολύχρωμα βιβλία με ποικίλα θέματα.

Με αφορμή λοιπόν τα δώρα σας, κάντε μια βόλτα στον «Ελληνικό Κόσμο» και επισκεφτείτε τη «Θόλο» ή ξεναγηθείτε σε κάποια από τις εκθέσεις που υπάρχουν. Συνδυάστε, με άλλα λόγια, το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

Καλές γιορτές σε όλους!!!

Μάγδα Χατζηδίνα

Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων IME