© 2008
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
 

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2007 έγιναν στο Κτήριο 56 τα εγκαίνια της έκθεσης-πολυθεάματος του ζωγράφου κ. Ε. Βαρλάμη «Ο Μυστικός Κήπος», με την παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου. Η έκθεση έληξε στις 18 Νοεμβρίου 2007.

Στις 15 Σεπτεμβρίου και στις 27 Σεπτεμβρίου 2007 τα τουριστικά γραφεία Cruise Club και Epsilon Travel αντίστοιχα πραγματοποίησαν επίσκεψη και ξενάγηση των πελατών τους στη «Θόλο» και στην έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά».

Στις 8 Νοεμβρίου 2007 η εταιρεία Ubisoft διοργάνωσε παρουσίαση των προϊόντων της στο φουαγιέ της «Θόλου».

Στις 18 Νοεμβρίου 2007 η Επιτροπή Γονέων για το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού οργάνωσε επίσκεψη μαθητών, γονέων και φίλων των δύο κολλεγίων στον «Ελληνικό Κόσμο».

Στις 24 Νοεμβρίου 2007 έδωσαν συναυλία στο Κτήριο 56 τα συγκροτήματα HELLOWEEN και GAMMA RAY.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2007, στις 19.00, θα παρουσιαστεί το βιβλίο της κας Σοφίας Πετρίδου-Καππάτου με τίτλο «Από τον Πόντο στην Κεφαλλονιά. Μια πορεία-μια υπόσχεση», έκδοσης ΙΜΕ. Ομιλητές θα είναι ο κ. Πέτρος Ευθυμίου, Βουλευτής, ο κ. Γεράσιμος Μεταξάς-Αγγελετάτος, Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων Κεφαλλονιάς, ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, Δήμαρχος Λειβαθούς Κεφαλονιάς, ενώ η εικαστικός κα Λήδα Παπακωνσταντίνου θα διαβάσει απόσπασμα από το βιβλίο. Η συγγραφέας αφηγείται με μυθιστορηματικό τρόπο την πολυκύμαντη ζωή του πατέρα της από το Παλουκλάρ του Πόντου έως την Κεφαλλονιά.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2007, στις 19.00, θα παρουσιαστεί στο φουαγιέ της «Θόλου» το βιβλίο της κας Ρέας Χρηστοπούλου-Ποταμίτη «Ιωνία-Μάνα Νέα Ιωνία-Κόρη», έκδοσης του ΙΜΕ. Ομιλητές θα είναι ο κ. Κώστας Γιαλίνης, Ηθοποιός, η κα Νίκη Θεμελή, Καλλιτέχνιδα Λόγου και η κα Πόλυ Μηλιώρη, Συγγραφέας-Κριτικός Λογοτεχνίας. Το βιβλίο αποτελείται από τις προσωπικές μαρτυρίες της κας Άννας Λαμπρινού-Χρηστοπούλου, της μάνας, και της κας Ρέας Ποταμίτη, της κόρης, και ενώνει τις ιστορίες των δύο αφηγητριών από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία.

Από τις 7 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2007, στο φουαγιέ της έκθεσης των μαθηματικών (1ος όροφος Κτηρίου 1), ο κ. Ιωάννης Βλαχάκης διοργανώνει έκθεση φωτογραφιών του από το Λάος, την Καμπότζη, το Βιετνάμ, την Περσία, την Υεμένη, την Τουρκία, τη Συρία, την Ιορδανία και την Αίγυπτο. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙζώντας για τα παιδιά ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και τα έσοδά της θα διατεθούν για την ενίσχυση του σωματείου «Αντιμετωπίζοντας το παιδικό τραύμα».

Από τις 2 Δεκεμβρίου 2007 έως τις 18 Μαρτίου 2008 η εταιρεία Next Generation διοργανώνει στο Κτήριο 56 μια πρωτοποριακή βιωματική έκθεση με τίτλο «THE BRAIN - Η Δύναμη του Μυαλού». Η έκθεση φωτίζει τις λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου και αποτελεί ένα συγκλονιστικό ταξίδι ανακάλυψης του ίδιου μας του εαυτού, μέσα από 42 δραστηριότητες/κατασκευές.


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με την ευγενική υποστήριξη και χορηγία του ιδιωτικού τομέα, υποδέχεται με χαρά στον «Ελληνικό Κόσμο» σχολεία όλων των βαθμίδων που δεν είχαν τη δυνατότητα να μας επισκεφτούν έως σήμερα.

Η Toyota Hellas χρηματοδοτεί επισκέψεις σχολείων στον «Ελληνικό Κόσμο», όπου δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθήσουν στη «Θόλο» το πρόγραμμα Eικονικής Πραγματικότητας «Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών» και να ξεναγηθούν στην έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά» ή στην έκθεση «Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών».

Η Ελληνικά Πετρέλαια προσφέρει δωρεάν επισκέψεις στα σχολεία της Δυτικής Αττικής, καλύπτοντας και τα έξοδα μεταφοράς τους προς και από τον «Ελληνικό Κόσμο». Στο Πολιτιστικό Κέντρο, και συγκεκριμένα στη «Θόλο», τα παιδιά παρακολουθούν το πρόγραμμα Εικονικής Πραγματικότητας «Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών» και μία από τις δύο παραπάνω εκθέσεις.

Πρόκειται για μια ενέργεια σημαντική, που έρχεται να καλύψει το αίτημα πολλών σχολείων, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν τις δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου».