Συμμετοχές & Βραβεία
 
  • Το ντοκιμαντέρ «Τα Λιμάνια της Πορφύρας» προβλήθηκε στο πανόραμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2005 και στο πληροφοριακό τμήμα του Αρχαιολογικού Φεστιβάλ ΑΓΩΝ 2005.
  • Το ντοκιμαντέρ «Διαδρομή στην ιστορία της Αθήνας» προβλήθηκε στην ΕΡΤ το διάστημα 2005-6.
  • Ο «Ερμογένους Οίκος» ήταν μέρος της έκθεσης "The Greek Classical Period - Illusion or Reality", στο τμήμα "Proportion, Measurement, Precision and Grandeur", που αναφέρεται στην αρχιτεκτονική της Ελλάδας των Κλασικών χρόνων και πραγματοποιήθηκε στη Βόννη και στο Βερολίνο το 2002. Η ταινία αποτελεί μόνιμο έκθεμα του Altes Museum στο Βερολίνο, ενώ έχει συμμετάσχει στα παρακάτω διεθνή φεστιβάλ ταινιών αρχαιολογικού περιεχομένου:
  1. "Rassegna Internationale del Cinema Archeologico", Ροβερέτο, Ιταλία
  2. "Festival du Film d'Archeologie d'Amiens", Aμιένη, Γαλλία
  3. The Archeology Channel International Film and Video Festival (Eύφημη μνεία - 4η θέση στην κατηγορία "use of animation")
  • Το ντοκιμαντέρ «Μίλητος... Μία Πόλις σε Τέσσερις Διαστάσεις», παραγωγής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, έλαβε το 1ο Βραβείο στο 5ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού Φιλμ στην Αμιένη της Γαλλίας. Η απονομή του βραβείου έγινε στις 31 Ιανουαρίου 1998. Ο ημερήσιος αθηναϊκός Τύπος αντιμετώπισε με ιδιαίτερα ευμενή σχόλια τη βράβευση.
    Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Centre Interdisciplinaire de Recherche Arceologique de la Somme (CIRAS), υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, και διήρκεσε από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου 1998. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διαγωνίστηκαν 37 ταινίες από το διεθνή χώρο. Στο περιθώριο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη χρήση της ψηφιακής εικόνας στην αρχαιολογία, στην οποία έλαβε μέρος ο κ. Βαγγέλης Χριστοδούλου, προϊστάμενος του τμήματος Τρισδιάστατων Γραφικών του ΙΜΕ.


   
 Αναζήτηση   Χάρτης πλοήγησης   Newsletter   Επικοινωνία 
copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ