ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΜΕ
63
 

Επιλέξτε για τις αγορές σας το Πωλητήριο του «Ελληνικού Κόσμου» και συμβάλετε στην ανάπτυξη και τη συνέχιση του έργου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.Οι φίλοι του ΙΜΕ (μέλη του Συλλόγου Φίλων), ως ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους, απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια, χρησιμοποιώντας την κάρτα μέλους.

Περισσότερες πληροφορίες

Προηγούμενες εκδηλώσεις

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 αναχωρήσαμε για το επταήμερο ταξίδι μας στην περιοχή της Καμπανίας στην Ιταλία. Με κέντρο τη Νάπολη, περιηγηθήκαμε την Ποσειδωνία, το Σορέντο, το Κάπρι, την Ηράκλεια, την Πομπηία και την Καζέρτα.

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012 διοργανώσαμε δείπνο μελών στο εστιατόριο-μεζεδοπωλείο «Επ’ Αυλή», στο Παγκράτι. Μια ευκαιρία να χαρούμε όλοι μαζί με ένα ποτήρι κρασί στην αρχή του καλοκαιριού αλλά και στη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 διοργανώσαμε επίσκεψη στην Πύλη του Αδριανού και στο ναό του Ολυμπίου Διός μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ξεναγός μας ήταν η κα Μάχη Καρανίκη.

Στις 30 Μαΐου 2012 επισκεφθήκαμε το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, στο πλαίσιο ιδιωτικής ξενάγησης από την επιμελήτριά του κα Μίνα Μωραΐτου.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 έγινε στο καφενείο του αιθρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φίλων. Στη συνέχεια, τα μέλη του Συλλόγου παρακολούθησαν στη «Θόλο» την προβολή της τρισδιάστατης ταινίας «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης».

Από τις 12 έως τις 21 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήσαμε δεκαήμερη εκδρομή στην Καππαδοκία, την Κιλικία και την Άνω Συρία, ένα πολιτιστικό ταξίδι σε τόπους μοναδικής ομορφιάς και ιστορικής αξίας για τον Ελληνισμό. Μεταξύ άλλων, επισκεφθήκαμε το «ανοιχτό μουσείο» του Γκόρεμε, το μουσείο Μεβλανά στο Ικόνιο, το αρχαιολογικό μουσείο της Αντιόχειας με την περίφημη συλλογή ψηφιδωτών και το ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τις ανασκαφές στο αρχαίο Ζεύγμα, την Ούρφα, την ελληνιστική Έδεσσα της Συρίας με το τέμενος του Αβραάμ, το βιβλικό χωριό Χαρράν της Μεσοποταμίας και το μοναδικό Göbekli Tepe, ένα από τα παλαιότερα λατρευτικά κέντρα του κόσμου. Επιστέγασμα όλων ήταν το αινιγματικό όρος Νεμρώδ και τα κολοσσιαία αγάλματα της Κομμαγηνής.

Περίπατοι στην Αθήνα με ξεναγό τη Μάχη Καρανίκη

Στις 10/4, 22/5 και 05/6 πραγματοποιήθηκαν περιηγήσεις στο Μνημείο του Λυσικράτους, στο Θέατρο του Διονύσου, στα μνημεία της Αποστόλου Παύλου, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, στο Λουτρό των Αέρηδων και στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Οι περιηγήσεις έγιναν με ξεναγό την κυρία Μ. Καρανίκη και με μεγάλη συμμετοχή Φίλων του Συλλόγου.

Στο πλαίσιο των περιηγήσεών μας στην ελληνική επικράτεια, πραγματοποιήσαμε από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου 2011 τετραήμερη αεροπορική εκδρομή στην ακριτική Καστοριά. Επισκεφθήκαμε τη Βεργίνα, το Αμύνταιο, τον Άγιο Αθανάσιο, τις Πρέσπες, με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον τους, τον Άγιο Γερμανό και το Δισπηλιό, γνωστό για τον προϊστορικό λιμναίο οικισμό του, από τους σημαντικότερους και παλαιότερους του είδους στην Ευρώπη.

Στις 26 Ιανουαρίου 2011 έγινε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στο φουαγέ του Κτηρίου 1. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο υπεύθυνος του τμήματος Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας του ΙΜΕ κ. Μιχάλης Βαρλάς παρουσίασε σε ειδική προβολή τη δημιουργία ενός γενεαλογικού δένδρου.

<< τρέχουσες εκδηλώσεις

εκδηλώσεις 2009-2010 >>

 


Επίσκεψη - ξενάγηση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας
(22 Οκτωβρίου 2016)


Ξενάγηση στην έκθεση σκίτσων της κας Έλλης Σολομωνίδου Μπαλάνου στην Εστία Νέας Σμύρνης
(8 Απριλίου 2016)


Κοπή πίτας
(12 Φεβρουαρίου 2016)


Εκδρομή στην Τεγέα.
(21 Μαρτίου 2015)


Επίσκεψη στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο.
(15 Μαρτίου 2015)


Ξενάγηση στο Θωρηκτό Αβερωφ
(30/11/2014)


Την Κυριακή 1 Ιουνίου, επισκεφθήκαμε με ξεναγό την κα Μάχη Καρανίκη τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, το μουσείο των Δελφών και το πανελλήνιο ιερό των Δελφών, το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.
(01/06/2014)


Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, επισκεφθήκαμε την περιοδική έκθεση «Βιβλία καλλιτεχνών της συλλογής Teriade» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και ξεναγηθήκαμε από την επιμελήτρια και ιστορικό τέχνης κα Ιωάννη Αλεξανδρή
(12/01/2014)


Ξενάγηση του Συλλόγου Φίλων στην έκθεση Leonardo Da Vinci
(08/12/2013)


Ρωμαϊκή Αγορά & Βιβλιοθήκη του Ανδριανού
(10/11/2013)


Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (26/05/13)


Οδοιπορικό στη Μικρασιατική Ελλάδα (16-26/03/13)