ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΜΕ
63
 

Επιλέξτε για τις αγορές σας το Πωλητήριο του «Ελληνικού Κόσμου» και συμβάλετε στην ανάπτυξη και τη συνέχιση του έργου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.Οι φίλοι του ΙΜΕ (μέλη του Συλλόγου Φίλων), ως ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους, απολαμβάνουν μοναδικά προνόμια, χρησιμοποιώντας την κάρτα μέλους.

Περισσότερες πληροφορίες

Με τη συνδρομή του, το κάθε μέλος γίνεται αρωγός του πρωτοποριακού έργου του Ιδρύματος

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στηρίζει το πολύπλευρο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο του Ιδρύματος, με στόχο τη διάσωση και διάδοση της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού. Μέσα από την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε μουσεία και εκδρομές σε τόπους με ιδιαίτερη ιστορική αξία ο Σύλλογος στοχεύει στην ενίσχυση του Ιδρύματος καθώς και στην ανάδειξη του «Ελληνικού Κόσμου», του Κέντρου Πολιτισμού του ΙΜΕ. Η εγγραφή σας στο Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού αποτελεί ένα από τα μέσα εκπλήρωσης των στόχων, τόσο του ίδιου του Συλλόγου, όσο και του Ιδρύματος γενικότερα.

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΜΕ:

 • Συμπληρώστε και στείλτε την αίτηση εγγραφής μέλους.
 • Συνδρομές: ατομική 50 €, νεανική (5-25 ετών) 30 €, οικογενειακή 100 €, εταιρική 150 €.
 • Μπορείτε να στείλετε την ετήσια συνδρομή σας με ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση: ΕΛ.ΤΑ Ταύρου, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ή να την καταβάλετε στην υποδοχή του «Ελληνικού Κόσμου».
 • Μπορείτε επίσης να την καταθέσετε στο λογαριασμό της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias (αρ.0026.0240.36.0200017388) και στη συνέχεια να ενημερώσετε το γραφείο του Συλλόγου σχετικά με την κατάθεσή σας, στα τηλέφωνα 212 254 0480.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ
Προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ/ΣΥΖΥΓΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΟΛΗ Τ.Κ.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ οικίας εργασίας
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
(αφορά στους νεαρούς Φίλους)
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ
ΑΤΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ
ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ
ΜΕΛΗ
(αφορά στις οικογενειακές συνδρομές)

Στα μέλη του Συλλόγου Φίλων του ΙΜΕ χορηγείται ειδική κάρτα με τα εξής προνόμια ως ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους:

 • Ενημέρωση για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» & του Συλλόγου Φίλων του ΙΜΕ (Αφορά όλους τους τύπους συνδρομών).

 • Ελεύθερη είσοδος στις Εκθέσεις & στις προβολές Εικονικής Πραγματικότητας της «Θόλου» και της «Κιβωτού» (Αφορά όλους τους τύπους συνδρομών).

 • Έκπτωση 20% στα εισιτήρια των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων του «ΘΕΑΤΡΟΝ» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Αφορά όλους τους τύπους συνδρομών).

 • Έκπτωση 20% στα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββάτου και Κυριακής (Αφορά οικογενειακή συνδρομή).

 • Έκπτωση 20% στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη» (Αφορά οικογενειακή συνδρομή).

 • Έκπτωση 20% στο πωλητήριο του «Ελληνικού Κόσμου» (Αφορά όλους τους τύπους συνδρομών).

 • Έκπτωση 20% στη διοργάνωση παιδικών γενεθλίων με συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και προβολές Εικονικής Πραγματικότητας (Αφορά οικογενειακή συνδρομή).

 • Προαγορά εισιτηρίων πριν την έναρξη της επίσημης προπώλησης (Αφορά όλους τους τύπους συνδρομών).

 • Δυνατότητα παρακολούθησης στις πρόβες των μουσικών και θεατρικών παραστάσεων του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», πάντα με την σύμφωνη γνώμη του σκηνοθέτη (Αφορά όλους τους τύπους συνδρομών).

 


Επίσκεψη - ξενάγηση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας
(22 Οκτωβρίου 2016)


Ξενάγηση στην έκθεση σκίτσων της κας Έλλης Σολομωνίδου Μπαλάνου στην Εστία Νέας Σμύρνης
(8 Απριλίου 2016)


Κοπή πίτας
(12 Φεβρουαρίου 2016)


Εκδρομή στην Τεγέα.
(21 Μαρτίου 2015)


Επίσκεψη στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο.
(15 Μαρτίου 2015)


Ξενάγηση στο Θωρηκτό Αβερωφ
(30/11/2014)


Την Κυριακή 1 Ιουνίου, επισκεφθήκαμε με ξεναγό την κα Μάχη Καρανίκη τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, το μουσείο των Δελφών και το πανελλήνιο ιερό των Δελφών, το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.
(01/06/2014)


Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, επισκεφθήκαμε την περιοδική έκθεση «Βιβλία καλλιτεχνών της συλλογής Teriade» στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και ξεναγηθήκαμε από την επιμελήτρια και ιστορικό τέχνης κα Ιωάννη Αλεξανδρή
(12/01/2014)


Ξενάγηση του Συλλόγου Φίλων στην έκθεση Leonardo Da Vinci
(08/12/2013)


Ρωμαϊκή Αγορά & Βιβλιοθήκη του Ανδριανού
(10/11/2013)


Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (26/05/13)


Οδοιπορικό στη Μικρασιατική Ελλάδα (16-26/03/13)