Ερμογένους Οίκος
 

Το 146 π.Χ., ενώ η Κόρινθος πυρπολείται από τους Ρωμαίους, ο Ερμογένης, ένας νέος αρχιτέκτονας από την Πριήνη, επιστρέφει μετά από μακρόχρονη απουσία στη γενέτειρά του, με σκοπό να μελετήσει το πολεοδομικό σχέδιο του Πυθεού και, κυρίως, να επισκεφθεί τον παλαιό οίκο των προγόνων του προτού αυτός κατεδαφιστεί.

Η ταινία είναι μια αναπαράσταση της τυπικής κατοικίας της Πριήνης με χρήση, αποκλειστικά και μόνο, τρισδιάστατων γραφικών και βασίζεται στις έρευνες του Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βερολίνου Δρ. Wolfram Hoepfner. Σκοπός της είναι η παρουσίαση της διαρρύθμισης και της λειτουργικότητας της κατοικίας κατά την Κλασική περίοδο. Η ιδιαιτερότητά της έγκειται στο εξολοκλήρου ψηφιακό περιεχόμενό της.

Ο «Ερμογένους Οίκος» ήταν μέρος της έκθεσης "The Greek Classical Period - Illusion or Reality", στο τμήμα "Proportion, Measurement, Precision and Grandeur", που αναφέρεται στην αρχιτεκτονική της Ελλάδας των Κλασικών χρόνων και πραγματοποιήθηκε στη Βόννη και στο Βερολίνο το 2002. Η ταινία αποτελεί μόνιμο έκθεμα του Altes Museum στο Βερολίνο, ενώ έχει συμμετάσχει στα παρακάτω διεθνή φεστιβάλ ταινιών αρχαιολογικού περιεχομένου:

  1. "Rassegna Internationale del Cinema Archeologico", Ροβερέτο, Ιταλία
  2. "Festival du Film d'Archeologie d'Amiens", Aμιένη, Γαλλία
  3. The Archeology Channel International Film and Video Festival (Eύφημη μνεία - 4η θέση στην κατηγορία "use of animation")

 

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Λάγγος (Ερμογένης), Αλέξανδρος Ποντικάκης (Μύρων)
Μουσική: Γιώργος Μαγουλάς
Σκηνοθετική επιμέλεια - μοντάζ - διεύθυνση ψηφιακών γραφικών: Βαγγέλης Χριστοδούλου
Διεύθυνση παραγωγής: Σπύρος Τσιφτσής
Mελέτη και σχεδιασμός αναπαραστάσεων/επιστημονική επιμέλεια/επίβλεψη αναπαραστάσεων: Ιωάννης Ν. Αρβανίτης, Γιάννης Σβώλος
Τρισδιάστατα γραφικά: Μάνος Βήχος, Νίκος Γκιζελής
Επιμέρους τρισδιάστατα γραφικά: Αντώνης Κοτζιάς, Αλέξανδρος Hemery, Θεόδωρος Γαλανόπουλος, Αβραάμ Ωνασιάδης
Tρισδιάστατοι χαρακτήρες - τίτλοι: Λυδία Αμπαστάδο
Ψηφιακά εφέ: Βασίλης Κοντοδήμας
Δισδιάστατα γραφικά: Ευδοκία Παπακυριαζή, Λυδία Αμπαστάδο
Φωνοληψία: Κωνσταντίνος Μπώκος, Studio 19

Διάρκεια: 8:41 λεπτά

Η παραγωγή έγινε εξολοκλήρου στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

 
Τα ντοκιμαντέρ διατίθενται στο Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου του ΙΜΕ, καθώς επίσης και και σε άλλα σημεία εντός και εκτός Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Πωλητήριο του Πολιτιστικού Κέντρου, τηλ.: (+30) 212 254 0000 ή γράψτε στο sales@ime.gr.

Η τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 19%


   
 Αναζήτηση   Χάρτης πλοήγησης   Newsletter   Επικοινωνία 
copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ