Παιχνίδι «Μονομαχίες στη "Θόλο"»

Το καλοκαίρι του 2007, σε συνεργασία με το τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών και την προσωπική συμβολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΙΜΕ κ. Δημήτρη Εφραίμογλου, υλοποιήθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο και συναρπαστικό παιχνίδι ερωτήσεων στη «Θόλο». Τα παιδιά που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στη πόλη» έζησαν με αυτό το παιχνίδι ήχου και εικόνας μια μοναδική εμπειρία και εφάρμοσαν με δυναμικό τρόπο τις γνώσεις που αποκόμισαν. Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, ετοιμάζεται ένα νέο παιχνίδι στη «Θόλο» για όλους τους μαθητές και τα ΙΜΕάκια.

  
  
 
Αναβάθμιση εξοπλισμού τμήματος

Πρόσφατα το τμήμα Διαδικτύου και Πολυμέσων αναβάθμισε τον υλικοτεχνικό του εξοπλισμού με έξι νέους υπολογιστές και οθόνες υψηλής ανάλυσης, με σκοπό την υλοποίηση απαιτητικών παραγωγών για τη «Θόλο».

    Συγκεκριμένα, στον εξοπλισμό του τμήματος ενσωματώθηκαν:
  • Τέσσερις υπολογιστές Hewlett-Packard με τετραπύρηνους επεξεργαστές Intel Core 2 Extreme QX6700 και κάρτες γραφικών NVIDIA Quadro FX
  • δύο υπολογιστές Apple MAC Pro με επεξεργαστές 64-bit Intel Xeon
  • μία οθόνη HP 30’ και 2 οθόνες HP 20’.

Το τμήμα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και αναβαθμίζει, ανάλογα, υπολογιστές και προγράμματα, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη ποιότητα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

  
     
 
          
 
          
 
              copyright © 2007 ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ