Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
25-11-2008
Τα Χριστούγεννα έρχονται… νωρίτερα στον «Ελληνικό Κόσμο»


Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα, και όχι μόνο, τις Κυριακές του Δεκεμβρίου

Μετρώντας αντίστροφα τις Κυριακές προς τα Χριστούγεννα, ο «Ελληνικός Κόσμος» αποκτά εορταστική ατμόσφαιρα και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους μικρούς του φίλους, για να τους διασκεδάσει και να τους μάθει την ιστορία και τις παραδόσεις της πιο όμορφης εποχής του χρόνου!

Τα Χριστούγεννα φέτος θα ξεκινήσουν νωρίτερα στον «Ελληνικό Κόσμο». Οι μουσειοπαιδαγωγοί του ΙΜΕ, ανταποκρινόμενοι στη λαχτάρα των παιδιών για την πιο χαρούμενη γιορτή, τα στολίδια, τις ιστορίες για τον Άγιο Βασίλη, τους καλικάντζαρους, τα γλυκά και τα τραγούδια, σχεδίασαν εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Οι γιορτινές αυτές εκδηλώσεις συμπληρώνουν το ήδη πλούσιο πρόγραμμα του «Ελληνικού Κόσμου», το οποίο το Δεκέμβριο θα περιλαμβάνει... μαγειρική, μύθους, μυστήριο και ταξίδια στο συναρπαστικό κόσμο της γνώσης!

Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Δεκεμβρίου του 2008 είναι τα εξής:

07 Δεκεμβρίου:        «Ελλήνων γεύσεις»
                                    «Mύθος ή πραγματικότητα;»
14 Δεκεμβρίου:        «Το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη»
21 Δεκεμβρίου:        «Χριστούγεννα στην πόλη, ελάτε να γιορτάσουμε όλοι»
28 Δεκεμβρίου:        «Το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη»


Όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από τους μουσειοπαιδαγωγούς του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.



7 Δεκεμβρίου 2008
Ελλήνων γεύσεις


Η ελληνική γη προσφέρει απλόχερα τους καρπούς της στους ανθρώπους! Σταφίδα, ψωμί, ελιά... και άλλα πολλά, τα αγαθά της φύσης συνθέτουν πιάτα γευστικά. Ο «Ελληνικός Κόσμος» καλεί τα παιδιά να φορέσουν τις ποδιές μαγειρικής, να ανακατέψουν τα υλικά και να φτιάξουν μοναδικές λιχουδιές.
Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει γνωστικά και κινητικά παιχνίδια με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τα ελληνικά προϊόντα, να ξεχωρίσουν τις φυσικές από τις χημικές διεργασίες των τροφίμων και να αντιληφθούν πώς η ελληνική φύση και τα αγαθά της αποτελούν πηγή έμπνευσης για την τέχνη.

Τάξεις: Νήπια, Α', Β', Γ' Δημοτικού




Mύθος ή πραγματικότητα;

Η φαντασία των παιδιών εξάπτεται εύκολα! Μύθοι, ανεξήγητα φαινόμενα, ιστορίες με τέρατα τα… καθηλώνουν! Τι από όλα αυτά είναι πραγματικότητα; Πότε και πώς ξεκίνησαν όλοι αυτοί οι μύθοι και οι ιστορίες που συζητάμε μέχρι σήμερα; Η χαμένη Ατλαντίδα, το τρίγωνο των Βερμούδων και το τέρας του Λοχ Νες είναι απλά δημιουργήματα του μυαλού, μύθοι και εικασίες άλλης εποχής ή αγγίζουν την πραγματικότητα;

Στις 7 Δεκεμβρίου τα παιδιά θα κατανοήσουν τα όρια μεταξύ μύθου και αλήθειας, θα προβληματιστούν και θα αντιληφθούν γιατί ο άνθρωπος από τα παλιά τα χρόνια είχε την ανάγκη να πλάθει ιστορίες που δίνουν λύσεις σε ανεξήγητα φαινόμενα. Μέσα από παράλληλες δραστηριότητες, χάρτες, μακέτες και ιστορίες... οι μικροί μας φίλοι θα ξεδιαλύνουν κάθε μυστήριο!

Τάξεις: Δ', Ε', Στ' Δημοτικού

Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0612 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0612.



14 & 28 Δεκεμβρίου 2008
Το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη


Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν και ο Άγιος Βασίλης εργάζεται σε πυρετώδεις ρυθμούς για να προλάβει να ετοιμάσει και να παραδώσει όλα του τα δώρα! Η βοήθεια των παιδιών είναι απαραίτητη. Δηλώστε όλοι συμμετοχή στο πρόγραμμα και ελάτε να βοηθήσετε τον αγαπημένο σας άγιο, στις 14 και 28 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ημιαπασχόληση και η αμοιβή είναι… πολλά μελομακάρονα! Θα αναπτύξετε τη φαντασία σας, θα ακούσετε ιστορίες και παραμύθια, θα μάθετε γιορτινά έθιμα και θα πειραματιστείτε, δημιουργώντας τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0613 για το πρόγραμμα στις 14 Δεκεμβρίου ή 0615 για το πρόγραμμα στις 28 Δεκεμβρίου. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στα τηλέφωνα 212 254 0613 ή 212 254 0615.



21 Δεκεμβρίου 2008
Χριστούγεννα στην πόλη, ελάτε να γιορτάσουμε όλοι!


Ο «Ελληνικός Κόσμος» βάζει τα καλά του και προσκαλεί όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στη γιορτινή ατμόσφαιρα, να πουν τα κάλαντα, να παίξουν, να μάθουν τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και να φτιάξουν μόνα τους στολίδια, για να ξεκινήσουν επίσημα οι χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Το πρόγραμμα αυτής της Κυριακής, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων, περιλαμβάνει ειδική γιορτινή προβολή στην «Κιβωτό», ένα από τα συστήματα Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμου».

Τάξεις: Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

Για δήλωση συμμετοχής τηλεφωνήστε στο 212 254 0000 και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες και πληκτρολογήστε τον κωδικό 0614 του προγράμματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλέσετε απευθείας στο τηλέφωνο 212 254 0614.


Γενικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»:

- Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα. Στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών», παρέχεται ειδική έκπτωση.
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0000 (& τον αντίστοιχο κωδικό) σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, http://www.hellenic-cosmos.gr/, http://sundays.ime.gr/
Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.







Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»
Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και έκλεισε 10 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Μάρτιο του 2007 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ φέτος το Μάρτιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».
Tα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» (http://edu.ime.gr/). Απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό-Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΙΜΕ. Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.


Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

25-11-2008
Τα Χριστούγεννα έρχονται… νωρίτερα στον «Ελληνικό Κόσμο»


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ