Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
17-06-2008
Δυναμικό παρών έδωσε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου


Συμμετείχαν, μαζί με τον ΟΠΕ, 10 ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και το Επιμελητήριο Πειραιά, ενώ φιλοξενήθηκε στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.


Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του για το 2008, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), με τη στήριξη του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, διοργάνωσε επιτυχώς την ελληνική συμμετοχή στη 33η Διεθνή Έκθεση Κύπρου, που έλαβε χώρα από 23/5 έως 1/6/2008 στη Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιηθήκαν, στον χώρο του ελληνικού περιπτέρου, από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια και τον Έλληνα Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χρήστο Φώλια.

Στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου έλαβαν μέρος, μαζί με τον ΟΠΕ, 10 ελληνικές επιχειρήσεις από τον κλάδο των βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων (βιομηχανικός εξοπλισμός, οικιακός εξοπλισμός, ηλεκτρικές συσκευές, καλλυντικά, κοσμήματα, λευκά είδη, μεταξωτά, χρώματα κ.λπ.). Οι συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις είχαν την δυνατότητα να προβάλλουν την ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους σε σημαντικούς ξένους εμπορικούς επισκέπτες –αγοραστές, διανομείς, εισαγωγείς κ.λπ.- και να συζητήσουν μαζί τους τις ευκαιρίες συνεργασίας που παρουσιάζονται.

Επίσης, συμμετείχε στην έκθεση το Επιμελητήριο Πειραιά, προβάλλοντας τα προϊόντα 15 επιχειρήσεων-μελών του. Συγκεκριμένα, στα προϊόντα αυτά συμπεριλαμβάνονταν τρόφιμα και ποτά, φαρμακευτικά προϊόντα, χρώματα, προϊόντα αλουμινίου και χαρτί κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση συμμετείχε με περίπτερο και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο και τις δράσεις του. Στο περίπτερο του ΙΜΕ στήθηκε Εστία Κυβερνοχώρου όπου οι περευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις ιστοσελίδες του ΙΜΕ στο διαδίκτυο για την ελληνική ιστορία και να παίξουν τα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια (CD ROMs) του ΙΜΕ στους υπολογιστές.

Η συμμετοχή του ΙΜΕ πλαισιώθηκε από σειρά παράλληλων ενεργειών όπως:
  • Προβολές «Εικονικού κινηματογράφου»: Μέσα από τις προβολές του φορητού στερεοσκοπικού συστήματος Εικονικής Πραγματικότητας του ΙΜΕ, τον «Εικονικό Κινηματογράφο», οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να «περιηγηθούν» στην Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν τον 2ο αιώνα π.Χ..
  • Έκθεση «Θέατρο, μια τέχνη τεχνών»: Οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και την ιστορία του, από τη γέννηση της αρχαίας τραγωδίας μέχρι τις μέρες μας. Στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης, πραγματοποιήθηκε και ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αποσκοπούσε στο να γνωρίσουν οι μαθητές τη διαδικασία μέσω της οποίας το θεατρικό κείμενο γίνεται παράσταση.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση: Παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση με τίτλο «Αυτό σε ποιο κάδο μπαίνει; Ανακύκλωση τώρα!» που πραγματοποιεί το ΙΜΕ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Εληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254.

Τέλος, σημειώνεται ότι στη Διεθνή Έκθεση Κύπρου παρευρέθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΜΕ, κ. Δημήτρης Εφραίμογλου. 


Σχετικά με τον Ελληνικό Οργανισμό  Εξωτερικού Εμπορίου - ΟΠΕ    

O Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου - ΟΠΕ Α.Ε είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός δημοσίου συμφέροντος, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και έχει ως αποστολή:
  • Την υλοποίηση της εθνικής πολιτικής για τις εξαγωγές και το εξαγωγικό εμπόριο γενικότερα
  • Την ανάπτυξη και προώθηση των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών
  • Τον προσανατολισμό, την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση της εξαγωγικής δράσης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο ΟΠΕ περιλαμβάνει στη στρατηγική του: 
  • Τη δημιουργία εικόνας (image) για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της χώρας
  • Την προβολή και προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών
  • Την πληροφόρηση – υποστήριξη επιχειρήσεων
  • Tην καλλιέργεια εξωστρέφειας των επιχειρήσεων
  • Την ανάπτυξη ελληνικών εξαγωγών σε νέες αγορές
  • Τη βελτίωση της διεθνοποίησης της εγχώριας παραγωγής.

Ο ΟΠΕ, με ένα μίγμα δραστηριοτήτων που μεθοδολογικά αναπτύσσεται γύρω από τους «πόλους» Προϊόν – Επιχείρηση – Αγορά, ανταποκρίνεται στον αναπτυξιακό του ρόλο και διευρύνει τους ορίζοντες της επιχειρηματικής δράσης των ελληνικών εταιρειών.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
Γιολάντα Παπουτσάκη
CIVITAS SA
Account Manager
Τηλ. 219 9991927
Fax: 210 6842602
Email: g.papoutsaki@civitas.gr


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ