Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
04-07-2016
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2016
Το 2ο δεκαήμερο
της εναλλακτικής θερινής κατασκήνωσης
του «Ελληνικού Κόσμου» συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον!
Από 4 έως 15 Ιουλίου


Όλα ήταν έτοιμα για τα εγκαίνια της έκθεσης με τα σπάνια και πολύτιμα παιχνίδια από όλες τις γωνιές του κόσμου.  Το προσωπικό του μουσείου ήταν εκεί, για να υποδεχτεί με χαρά όλους τους προσκεκλημένους. Ένας, όμως, από αυτούς αντιλήφθηκε κάτι τρομερό... κάτι που έκανε τα χαμόγελα όλων να παγώσουν.  Μερικά από τα ανεκτίμητα παιχνίδια της έκθεσης δεν ήταν πια στην θέση τους!

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον «Ελληνικό Κόσμο», ο οποίος αναθέτει την άμεση λύση του στα έμπειρα χέρια του πράκτορα 254. Είστε έτοιμοι να εξιχνιάσετε την υπόθεση;

 

 

Αναλυτικό πρόγραμμα (μέσα από τις σημειώσεις του πράκτορα 254):

Α'  ΕΒΔΟΜΑΔΑ

1η  ημέρα:

«Δεν πρόλαβα να τελειώσω με την προηγούμενη υπόθεση που μου είχε ανατεθεί και ευθύς αμέσως ανέλαβα την λύση ενός νέου μυστηρίου. Θα χρειαστώ σίγουρα φρέσκα μυαλά γεμάτα όρεξη και «παιχνιδιάρικη» διάθεση! Νέοι πράκτορες με περιμένουν στον «Ελληνικό Κόσμο», μιας που η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευσή τους.»

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΘΟΛΟΣ: «Κατακτώντας τους Ουρανούς. Ένα όνειρο της ανθρωπότητας!»

2η ημέρα:

«Η χθεσινή μέρα μάς έφερε πιο κοντά! Οι ομάδες των πρακτόρων είναι πλέον έτοιμες να μπουν στον χώρο με τα πολύτιμα και σπάνια παιχνίδια. Να καταγράψουν τις απώλειες και να συλλέξουν τα πρώτα στοιχεία.»

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΈΚΘΕΣΗ: «Toy Stories »

ΘΟΛΟΣ: «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία»

3η ημέρα:

«Ένα από τα χαμένα παιχνίδια της έκθεσης είναι ένα σπάνιο τσίγκινο υποβρύχιο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έρχονται στο νου μου πολλές ιστορίες που μου είχαν διηγηθεί κάποτε άνθρωποι της θάλασσας, με θάρρος και με τόλμη. Μία από αυτές τις ιστορίες θα μας οδηγήσει στην Κωνσταντινούπολη.»

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΈΚΘΕΣΗ: «Ιστορίες Ανδρείας»

ΘΟΛΟΣ: «Αγία Σοφία, 1.500 Χρόνια Ιστορίας»

 

4η ημέρα:

«Η εβδομάδα έχει σχεδόν φτάσει στο τέλος της. Όμως, εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Σχίζοντας τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου θα οδηγηθούμε στην Πριήνη. Ίσως εκεί να βρούμε περισσότερες πληροφορίες για τα παιχνίδια που αναζητάμε.»

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

«Θαλασσοπόροι μιας άλλης εποχής»

«Mία σταγόνα ταξιδεύει»

ΘΟΛΟΣ: «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη»

5η ημέρα:

«Με λύπη διαπιστώνω ότι ένα ακόμη σπάνιο και μοναδικό παιχνίδι δεν είναι πια στη θέση του! Μια βραβευμένη γαλλική πορσελάνινη κούκλα δεν βρίσκεται στο μπαούλο της. Η προθήκη των παιχνιδιών μοιάζει άδεια χωρίς αυτήν. Θα χρειαστεί να κάνουμε ένα ταξίδι στην Ευρώπη για να συλλέξουμε καινούργια στοιχεία».

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

«Ταξίδι στην προεπαναστατική Ελλάδα… Η ζωή των Ελλήνων μέσα από τα βλέμμα των Ευρωπαίων περιηγητών»

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…»

ΘΟΛΟΣ: «Δαρβίνος: Το μυστήριο της φύσης»

Β'  ΕΒΔΟΜΑΔΑ

6η ημέρα:

«Δεν νομίζω να εξαντλήσατε όλη την ενέργειά σας το Σαββατοκύριακο; Μια καινούργια εβδομάδα ξεκινά και χρειαζόμαστε  ενέργεια στο φουλ! Ο αέρας, το νερό και ο ήλιος είναι οι πηγές της δικής μας θετικής ενέργειας. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως, γι' αυτό ενεργοποιηθείτε!».

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

«Ήλιος, άνεμος, νερό. Ενέργεια στο μέλλον»

«Ο αέρας… ο παιχνιδιάρης»

ΘΟΛΟΣ: «Η Γη είναι το σπίτι μας»

7η ημέρα:

«Στο κινητό μου βρήκα το μήνυμα … σκάψε ,σκάψε και θα βρεις αυτό που αναζητείς! Ήρθε η ώρα της γης να μας αποκαλύψει τα θαμμένα μυστικά της. Λέτε, να υπάρχει κάποιο από τα χαμένα παιχνίδια στα σκάμματα του Ελληνικού Κόσμου; Μια προσπάθεια θα μας λύσει την απορία. Ντυθείτε πρόχειρα, πάρτε καπέλο και νερό …ώρα για ανασκαφή!».

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

«Αναπαράσταση μιας ανασκαφής»

ΘΟΛΟΣ: «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο»

8η ημέρα:

«Συγκλονιστικά στοιχεία ήρθαν στο φως με την ανασκαφή! Η έρευνα πρέπει να στραφεί σε χρόνους ακόμα πιο μακρινούς, στα χρόνια της προϊστορίας. Τότε που τα άγρια ζώα συνυπήρχαν με τους ανθρώπους και προσπαθούσαν να επιβιώσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Πρέπει να βιαστούμε… ο χρόνος μάς πιέζει!».

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

«Στα ίχνη των μύθων, στα χρόνια της Προϊστορίας»

«Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν»

ΘΟΛΟΣ: «Τιτάνες στην εποχή των Παγετώνων»

9η ημέρα:

«Μέχρι στιγμής τα πάμε περίφημα! Οι μέρες κυλούν και το ένα παιχνίδι μετά το άλλο επιστρέφει στη θέση του χαρίζοντας χαμόγελα στους υπαλλήλους του Μουσείου. Ήρθε η στιγμή να ακολουθήσουμε μία ξεχωριστή διαδρομή στην πόλη της Αθήνας και να ξαποστάσουμε κάτω από την σκιά του ιερού δέντρου της. Μια ανάσα πριν το τέλος …».

 

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

«Η ελιά. Το δέντρο, ο καρπός και ο χυμός του. Το χρυσάφι της ελληνικής γης»

ΈΚΘΕΣΗ: «Διαδρομές στην Αθήνα»

 ΘΟΛΟΣ: «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά»

10η  ημέρα:

«Η πιο μεγάλη ώρα… είναι τώρα! Έφτασε η στιγμή να κλείσουμε  τον «κύκλο των χαμένων παιχνιδιών». Καιρός να αποκαλύψουμε σε άλλους το τί ακριβώς συνέβη με τον τρόπο που μόνο εμείς γνωρίζουμε… ετοιμαστείτε για τη γιορτή!».

Αποχαιρετιστήρια γιορτή

Προαιρετική απογευματινή ζώνη: Παιχνίδι και Γυμναστική!

Γυμνάζουμε το σώμα μας παίζοντας! Ακολουθούμε το ευφάνταστο πρόγραμμα Fit Smiling Kids της ομάδας AthensTrainers και μέσω σειράς διαφορετικών δραστηριοτήτων, όπως αθλητικά παιχνίδια, παιχνίδια στρατηγικής, παρατηρητικότητας, δεξιοτήτων και κινησιολογίας, γυμναζόμαστε χωρίς να το καταλαβαίνουμε, αφού έχουμε τρυπώσει στο μαγικό κόσμο του παιχνιδιού! Στη μεσημεριανή αυτή συνάντηση το παιχνίδι έχει τον πρώτο ρόλο και αποκτά άλλη διάσταση!

Πληροφορίες – κρατήσεις:

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, 177 78, Ταύρος

T.: 212 254 0000

reservations@hellenic-cosmos.gr

www.hellenic-cosmos.gr

Σχετικό φωτογραφικό υλικό


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ