Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
17-03-2014
H κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου
Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού &
Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»


Καθήκοντα Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ανέλαβε πρόσφατα η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου επισφραγίζοντας και θεσμικά τον ήδη ενεργό ρόλο της στην πραγμάτωση του σημαντικού έργου του Ιδρύματος.

Όπως αναφέρει η κα Κουνενάκη-Εφραίμογλου:

«Eίναι μεγάλη τιμή και παράλληλα ευθύνη που αναλαμβάνω τη συνέχιση του έργου του αείμνηστου Λάζαρου Εφραίμογλου, ο οποίος το 1993 ίδρυσε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και έκτοτε αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτό. Βαδίζοντας στα χνάρια που ο ίδιος χάραξε και συνεχίζοντας το όραμά του, στόχος μου είναι το Ίδρυμα να συνεχίσει  επάξια το έργο που επιτελεί τόσα χρόνια για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας. Τους καιρούς αυτούς, περισσότερο από ποτέ, το παρελθόν είναι αναγκαίο σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντός μας».

Οι μελλοντικό στόχοι της κας Εφραίμογλου για το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» είναι προσανατολισμένοι στη δημιουργία και τη φιλοξενία νέων εκθέσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο τη συνεχή ποιοτική αναβάθμισή τους και την απήχησή τους σε ολοένα και μεγαλύτερο κοινό.  Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι φιλοδοξίες της κας Εφραίμογλου σε σχέση με το «ΘΕΑΤΡΟΝ», όπου επιδιώκεται ο εμπλουτισμός του προγράμματός του με νέες παραγωγές για μεγάλους και μικρούς. Όσον αφορά τη «Θόλο», η χρήση τεχνολογιών αιχμής θα προσφέρει σύντομα στους επισκέπτες τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο Ναό της Αγίας Σοφίας του 11ου-12ου αιώνα μέσω εφαρμογών εικονικής ψηφιακής πραγματικότητας.

Αναφορικά με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στόχος της κας Εφραίμογλου  είναι η ανάπτυξη ακόμη πιο διαδραστικών και πρωτοπόρων εγχειρημάτων, όπως είναι ο «Πολιτιστικός πλοηγός της Αθήνας σε συστήματα GPS και κινητά τηλέφωνα». Το έργο αυτό προβλέπει τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού πλοηγού με αντικείμενο την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης της Αθήνας. Τέλος, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού υλοποιεί το πρόγραμμα «Ακαδημία Πλάτωνος» που αφορά, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία εκπαιδευτικού  Μουσείου με διαδραστική μόνιμη έκθεση και πολυμεσικές εφαρμογές, στην περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  δέχεται πάνω από 400.000 επισκέπτες ετησίως  ενώ έχει παρουσιάσει  συνολικά 100 εκθέσεις και παραστάσεις και 400 εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο ίδιο διάστημα έχει φιλοξενήσει 500 συνέδρια και εκδηλώσεις και 10 συνολικά διαδραστικές παραγωγές εικονικής πραγματικότητας. Την τελευταία πενταετία το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχει αναπτύξει πάνω από 20 ερευνητικά προγράμματα ενώ πραγματοποιεί σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές εκτός Ελλάδος.

Η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διοίκηση εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Επικοινωνίας, του Εμπορίου, της Βιομηχανίας και του Portfolio Management. Είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας γραφικών τεχνών Βιβλιοσυνεργατική ΑΕΠΕΕ, ταμίας στο   Δ.Σ.του ΣΕΒ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια και Πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, μια κοινή πρωτοβουλία της ΕΧΑΕ και του ΣΕΒ. Στο ΕΒΕΑ είναι εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. και υπεύθυνη για την Τουρκία στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων. Είναι επίσης, Αντιπρόεδρος της εταιρείας «Τεχνόπολη–Ακρόπολις Α.Ε.» (Τεχνολογικό Πάρκο) και Tαμίας στο Δ.Σ. του ΑLBA (GraduateBusinessSchool). Παράλληλα είναι Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.


Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

17-03-2014
H κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού & Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»


copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ