Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
07-01-2014
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Ιανουαρίου 2014 στον «Ελληνικό Κόσμο»


Και τα Σαββατοκύριακα του 2014, ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα
(Για παιδιά προσχολικής ηλικίας με τους γονείς τους)

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Μικροί καλλιτέχνες στα μονοπάτια της γνώσης

Με πινέλα στα χέρια και πολλά χρώματα ολόγυρά τους, τα παιδιά αποτυπώνουν ιστορίες πάνω στο χαρτί. Πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και δημιουργούν τα δικά τους αριστουργήματα. Μέσα από παραμυθένιες ιστορίες και με βοηθό τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν τη ζωγραφική, παίζουν με τις μπογιές, συνεργάζονται με τους μεγάλους και εκφράζονται ελεύθερα. Στο τέλος, ταξιδεύουν στο «δάσος χωρίς χρώματα» και τρυπώνουν στο Λαβύρινθο των χρωμάτων.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Είμαι η Ιμελία και δε με μέλει που είμαι γεμάτη μέλι!

Μια γλυκύτατη μελισσούλα «προσγειώθηκε» στον Ελληνικό Κόσμο». Είναι κοινωνική και πολυλογού. Έχει τόσα να  πει: για την οικογένειά της, το σπίτι της…για το μέλι!

Η Ιμελία, που είναι γλυκιά σαν μέλι, συστήνει στα παιδιά την οργανωμένη κοινωνία των μελισσών, μέσα αλλά και έξω από το μελίσσι. Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν το χορό των μελισσών, τις συνήθειές τους, του ρόλους τους αλλά και το αγαθό που παράγουν, το μέλι! Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά ανακαλύπτουν το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, παρατηρούν, περιγράφουν και εκφράζονται δημιουργικά.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Αέρας… ο παιχνιδιάρης!

Το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού! Τον αισθανόμαστε αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε. Θέλετε να ανακαλύψουμε που κρύβεται; Ο αέρας ταξιδεύει, τρυπώνει παντού, κινεί πολλά αντικείμενα και είναι απαραίτητο συστατικό της ζωής!

Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο υποδέχεται γονείς και παιδιά για να τους γνωρίσει με έναν καινούριο αόρατο φίλο, τον Αέρα.  Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές τους οδηγούν σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του! Ολοι μαζί, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του.

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

- Για παιδιά 3-5 ετών
-Ώρα έναρξης: 11:30
 -Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
- Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), στην οδό Πειραιώς 254, στον Ταύρο.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.


Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά προγράμματα

(Για παιδιά από 5 έως 12 ετών)

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Τέχνη έτσι ... κι αλλιώς!

Μπορούν φρούτα, φύλλα και λαχανικά να παίξουν μουσική; Η άμμος να διηγηθεί ιστορίες; Ο πάγος να γίνει κρυσταλλένια πολιτεία; Μόνο ένας κόσμος μπορεί να χωρέσει όλα αυτά και άλλα πολλά ... Εκείνος της τέχνης!

Η τέχνη, δεν έχει όρια! Οποιοδήποτε υλικό στα χέρια ενός δημιουργού μπορεί να γίνει έργο τέχνης. Μέσα από τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολλές και διαφορετικές μορφές τέχνης και αξιολογούν υλικά που πιθανόν να τους φανούν χρήσιμα για να δημιουργήσουν!

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Στα χνάρια των δράκων σε Ανατολή και Δύση


Ένα μετέωρο ταξίδι ανάμεσα στον μύθο και στην πραγματικότητα. Υπερφυσικές μορφές και ανθρωπόμορφοι γίγαντες, μας μεταφέρουν από τη μία άκρη της γης ως την άλλη και ζωντανεύουν θρύλους παλιούς και ξεχασμένους.

Δράκοι από την ανατολή και δράκοι από τη δύση. Ποιοι είναι οι μύθοι και ποια η πραγματικότητα που τους χαρακτηρίζουν ως τις μέρες μας; Τα παιδιά γίνονται «δρακολόγοι» και εξερευνούν το μαγικό κόσμο τον δράκων με το παιχνίδι και τη δραματοποίηση. Μέσα από ένα «κυνήγι θησαυρού» ανακαλύπτουν τις συνήθειες και τα μέρη που ζουν ενώ παράλληλα  ψυχαγωγούνται, ενεργοποιούν την φαντασία τους και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους.


Κυριακή 19 Iανουαρίου 2014

Ηρακλής: 12 άθλοι σε μια μέρα

Λιοντάρι, ελάφι, σιδερένια πουλιά... πολλοί άθλοι, ένας ήρωας. Οι άθλοι του Ηρακλή ξεπηδούν μέσα από τα αγγεία και γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στο μύθο, το παιχνίδι και τη δημιουργία.

Η μυθοπλασία για τον ημίθεο Ηρακλή γίνεται δοκιμασία για τα παιδιά! Με τη βοήθεια ενός χάρτη ακολουθούν την πορεία του για να αντιληφθούν τα σημεία στα οποία περιπλανήθηκε. Ακροστιχίδες, δραματοποίηση, παιχνίδια μνήμης και κατασκευές φέρνουν μπροστά στα μάτια των παιδιών τη ζώνη της Ιππολύτης, τη Λερναία Υδρα και τον Άτλαντα…

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πυραμίδες...μούμιες...Φαραώ

...όλα οδηγούν στην Αίγυπτο. Τα παιδιά μεταφέρονται στη γοητευτική και μυστηριώδη χώρα και γνωρίζουν από κοντά τα μυστικά αυτού του αρχαίου πολιτισμού. Η θρησκεία τους, τα μνημεία,  τα σύμβολα και  η γραφή, γίνονται αντικείμενο μελέτης σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα-ταξίδι, γεμάτο ευφάνταστα παιχνίδια και δημιουργικές κατασκευές.


Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

- Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.
-  Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/) στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.


Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

07-01-2014
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιανουαρίου 2014 στον «Ελληνικό Κόσμο»


 

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ