Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
19-11-2012
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει
τη νέα νεανική τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΤ1 με τίτλο:
«Ο Γύρος του Κόσμου με 80 Βιβλία»


Η σειρά παρουσιάζει βιβλία που ταξιδεύουν τους νέους
σ’ όλο τον κόσμο!

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο της προσφοράς του στους νέους, ανέλαβε τη δημιουργία μιας νεανικής τηλεοπτικής εκπομπής για το βιβλίο με τίτλο « Ο Γύρος του Κόσμου με 80 Βιβλία». Η εκπομπή έχει 26 επεισόδια διάρκειας 30 λεπτών και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 16:30 στην ΕΤ1. Δημιουργήθηκε από νέους καλλιτέχνες και απευθύνεται στους εφήβους που διαβάζουν και θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το βιβλίο.

Στο πλαίσιο της εκπομπής παρουσιάζονται επιλεγμένα βραβευμένα βιβλία που μέσα από την αφήγηση οδηγούν τους τηλεθεατές να γνωρίσουν τον κόσμο εκτός Ελλάδας. Στα 26 επεισόδια προβάλλονται πολλά κλασικά βιβλία που έχουν διαβαστεί από γονείς και παιδιά και μπορούν να συζητηθούν στην οικογένεια, στις παρέες και στο σχολείο.

Η εκπομπή συνδυάζει με νεανικό και ανάλαφρο ύφος την υπόθεση του βιβλίου με βασικές πληροφορίες για τόπους, συγγραφείς, εκδότες και εικονογράφους. Η ιστορία που αφηγείται το βιβλίο αναμειγνύεται με τα σκηνικά ευρήματα και τις απόψεις των αναγνωστών.

 Η εκπομπή συνοδεύεται από ιδιότυπους διαγωνισμούς που μπορεί κανείς να παρακολουθεί στη διεύθυνση 80BIBLIA.IME.gr. Εκεί οι τηλεθεατές καλούνται να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους πάνω σε βιβλία που έχουν διαβάσει και αν βρουν τη σωστή απάντηση, μπορούν να διαλέξουν ένα βιβλίο – δώρο από τη βιβλιοθήκη του «Ελληνικού Κόσμου».

Οι τρεις καλλιτέχνες που καθορίζουν το «χρώμα» της εκπομπής είναι οι Χλόη Μάντζαρη σκηνοθέτης, Κοσμάς Φιλιούσης μοντάζ και γραφικά και Γιώργος Νούσης παρουσιαστής.

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι:
Καλλιτεχνική επιμέλεια : Σοφία Σπυράτου
Παρουσιαστής: Τεύκρος Μιχαηλίδης
Σενάριο : Νίκος Πατηνιώτης – Άγγελος Κοβότσος – Ελένη Φιλιούση
Σκηνικό : Ανδρέας Αγγελιδάκης
Εκπαιδευτική σύμβουλος : Ειρήνη Βοκοτοπούλου
Έρευνα : Αντιγόνη Βιντιάδη
Διεύθυνση φωτογραφίας : Μάριος Φραντζελάς
Μουσική επιμέλεια : Αλέξανδρος Μάντζαρης
Κοστούμια : Ιωάννα Ζαφειροπούλου
Για περισσότερες πληροφορίες: 80BIBLIA.IME.gr





«Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ 80 ΒΙΒΛΙΑ»

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1ο « Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες»


Σάββατο, 24 Νοεμβρίου στις 16.30 στην ΕΤ1

Το βιβλίο του Ιουλίου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» που αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης για τον τίτλο της εκπομπής, αποτελεί το θέμα του πρώτου επεισοδίου. Ο Ιούλιος Βερν, ο   συγγραφέας που διαβάστηκε από χιλιάδες παιδιά σε όλες τις εποχές,   αποκαλύπτει ένα κόσμο μαγικό και κάνει τους αναγνώστες να ονειρευτούν ταξίδια μακρινά και τολμηρά.



Στην πρώτη εκπομπή ο κεντρικός ήρωας,  Φιλέας Φογκ  ξεκινά το ταξίδι του για το γύρο του κόσμου με αντίπαλό του το χρόνο και βάζει ένα στοίχημα με κίνδυνο να χάσει όλη του την περιουσία. Τον ακολουθεί ο πιστός του υπηρέτης Πασπαρτού και χρησιμοποιώντας όλα τα μεταφορικά μέσα της εποχής αρχίζουν τη μεγάλη περιπέτεια. Ταξιδεύοντας με ελέφαντες, ατμόπλοια, τρένα περνούν από την Ευρώπη στην Ασία, την Αφρική και την Αμερική για να καταλήξουν και πάλι στο Λονδίνο νικητές του μεγάλου στοιχήματος.



Κατά το διαγωνισμό της εκπομπής οι τηλεθεατές καλούνται να υπολογίσουν το χρόνο του παγκόσμιου ταξιδιού, παρακολουθώντας τους διαφορετικούς τρόπους ταξιδιού και τα μέσα συγκοινωνίας της εποχής. 


Παίζουν οι Ηθοποιοί:
Γιώργος Νούσης
Αλέξανδρος Κεϊβανάη
Γιούργκεν Κυριάκη
Αλέξανδρος Λασκαράτος
Νεφέλη Μαϊστράλη



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Καλλιτεχνική επιμέλεια : Σοφία Σπυράτου
Παρουσιαστές: Τεύκρος Μιχαηλίδης Γιώργος Νούσης
Σενάριο : Νίκος Πατηνιώτης – Άγγελος Κοβότσος – Ελένη Φιλιούση
Σκηνικό : Ανδρέας Αγγελιδάκης
Εκπαιδευτική σύμβουλος : Ειρήνη Βοκοτοπούλου
Έρευνα : Αντιγόνη Βιντιάδη
Διεύθυνση φωτογραφίας : Μάριος Φραντζελάς
Μουσική επιμέλεια : Αλέξανδρος Μάντζαρης
Κοστούμια : Ιωάννα Ζαφειροπούλου
Μοντάζ – Γραφικά : Κοσμάς Φιλιούσης
Σκηνοθεσία : Χλόη Μάντζαρ
η



Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (www.ime.gr)
Tο Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με κοινωφελή, πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1993 από την οικογένεια Λαζάρου Εφραίμογλου, με στόχο τη διάσωση και διάδοση της ιστορικής μνήμης και παράδοσης, τη συνειδητοποίηση της οικουμενικής διάστασης του Ελληνισμού και την προβολή της συμβολής του στην εξέλιξη του πολιτισμού. Το ΙΜΕ αναπτύσσει σημαντική ιστορική και αρχαιολογική έρευνα, δημιουργεί κόμβους για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό ενώ, αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της πληροφορικής, καθώς και οπτικοακουστικά και διαδραστικά μέσα, πραγματοποιεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» προβολές Εικονικής Πραγματικότητας, μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.


Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

19-11-2012
Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία


 

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ