Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
18-10-2012
Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Νοεμβρίου στον «Ελληνικό Κόσμο»


Τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν μέσα από το κουκλοθέατρο μύθους του Αισώπου, θα ακούσουν λαϊκά παραμύθια και θα αναπαραστήσουν άθλους του Ηρακλή ακολουθώντας την πορεία του στο χάρτη. Παράλληλα, θα ζωγραφίσουν τις δικές τους ιστορίες, θα μάθουν τι κρύβεται στο δωμάτιο του Βαν Γκογκ και θα ταξιδέψουν στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών.

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νοεμβρίου


Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012
Μύθοι του Αισώπου (από το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες»)
Στο νέο αυτό πρόγραμμα, τρεις μύθοι του Αισώπου, «Ο ψεύτης βοσκός», «Ο βοριάς και ο ήλιος» και «Ο Ερμής και ο ξυλοκόπος», συνθέτουν μια κωμική ιστορία μέσα από τη ματιά του θιάσου «Αθηναϊκές Μαριονέτες». Mαριονέτες, γαντόκουκλες, μαρότες και γιγαντόκουκλες ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, ενώ οι τεχνικές του θεάτρου σκιών και του μαύρου θεάτρου δίνουν μια διαφορετική καλλιτεχνική νότα. Τα παιδιά ταυτίζονται με τους μυθικούς ήρωες και στο τέλος έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αναγνωρίζοντας τη θεατρική σύμβαση: το γεγονός πως ένας άνθρωπος είναι αυτός που τους δίνει ζωή!
Για παιδιά 3-5 ετών

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012
Μικροί καλλιτέχνες στα μονοπάτια της γνώσης
Στο νέο αυτό πρόγραμμα, τα παιδιά, με πινέλα στα χέρια τους και με πολλά χρώματα ολόγυρά τους, αποτυπώνουν ιστορίες πάνω στο χαρτί.

Μέσα από παραμυθένιες ιστορίες και με βοηθό τα χέρια και τη φαντασία τους, ανακαλύπτουν τα χρώματα, παίζουν με τις μπογιές, ταξιδεύουν στο «δάσος χωρίς χρώματα» και τρυπώνουν σ’ αυτό τον πολύχρωμο λαβύρινθο. Στο τέλος πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και δημιουργούν τα δικά τους αριστουργήματα!
Για παιδιά 3-5 ετών

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012
Ο ποντικός και η θυγατέρα του (λαϊκό παραμύθι)
Οι μικροί φίλοι μας θα προσεγγίσουν τη λαϊκή μας παράδοση μέσα από ένα παραμύθι. Το παραμύθι αυτό «ζωντανεύει» με τη βοήθεια ποικίλων δραστηριοτήτων, οι οποίες γίνονται αφορμή για δημιουργική έκφραση και πολύ παιχνίδι.

Μέσα από το λαϊκό παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» ξεδιπλώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο έχει σκοπό παιδιά και γονείς να βιώσουν μια ιστορία που συνδέεται με τη λαϊκή παράδοση. Έτσι έρχονται σε επαφή με έμμεσο τρόπο με τα έθιμα του τόπου μας. Τα παιδιά εκφράζονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική κίνηση και αναπτύσσουν τον προφορικό λόγο.
Για παιδιά 3-5 ετών


Γενικές πληροφορίες
για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα
του «Ελληνικού Κόσμου»


  • Ώρα έναρξης: 11:30.
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά.
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, Πειραιώς 254, Ταύρος.
  • Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης
  • http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/

 

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νοεμβρίου


Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012
Μαθηματικά, μία υπόθεση... οικογενειακή!
Μικροί και μεγάλοι βάζουν τα δυνατά τους για να ανακαλύψουν τι υπάρχει πίσω από αριθμούς, σύμβολα, πρόσωπα και γεγονότα στην έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Kόσμο των Aρχαίων Eλληνικών Mαθηματικών».

Τα μαθηματικά κρύβονται παντού! Γονείς και παιδιά μαζί, με εργαλεία το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία, ξετρυπώνουν πληροφορίες για την επιστήμη αλλά και την ιστορία των μαθηματικών που ποτέ μέχρι σήμερα δεν τους είχαν περάσει από το μυαλό. Μια σειρά από διαφορετικές δραστηριότητες δημιουργούν νέα οπτική ματιά στη δημοφιλή έκθεση του «Ελληνικού Κόσμου».
Για παιδιά από 5 έως 12 ετών με τους γονείς τους (οικογενειακό πρόγραμμα)


Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012
Τι κρύβεται στο δωμάτιο του Βαν Γκογκ;
Χρώματα, καμβάδες, πινέλα και ιστορίες ενός πραγματικά ιδιαίτερου καλλιτέχνη. Τα παιδιά τρυπώνουν στο «δωμάτιο» του Βαν Γκογκ και έρχονται σε επαφή με το έργο του, ενώ παράλληλα εμπνέονται ώστε να εκφραστούν σαν αυτόν!

Τα έργα του Ολλανδού καλλιτέχνη «Αμυγδαλιές», «Το δωμάτιο», και η «Έναστρη νύχτα» γίνονται αφορμή ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους, να ενεργοποιήσουν τα συναισθήματά τους αλλά και τη διάθεση για δημιουργία και έκφραση.
Για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012
Ηρακλής: 6 άθλοι σε μία ημέρα - Νο 1
Λιοντάρι, ελάφι, σιδερένια πουλιά, πολλοί άθλοι, ένας ήρωας. Οι έξι πρώτοι άθλοι του Ηρακλή ξεπηδούν μέσα από τα αγγεία και γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στην Ευρώπη και τη Μικρά Ασία με στάσεις στο μύθο, το παιχνίδι και τη δημιουργία. Τα παιδιά αναπαριστούν τους άθλους του Ηρακλή και τον ακολουθούν στην πορεία του στο χάρτη.
Για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012
Ηρακλής: 6 άθλοι σε μία ημέρα - Νο 2
Άθλων συνέχεια και το ταξίδι στο μύθο καλά κρατεί! Ταύρος, άλογα, Αμαζόνες... περισσότεροι άθλοι και δόξα, αρκετά για να τον αποθεώσουν. Τα παιδιά αναπαριστούν τους άθλους του Ηρακλή και τον ακολουθούν στην πορεία του στο χάρτη. Αυτή τη φορά παίζουν με τη ζώνη της Ιππολύτης, με τα μήλα των Εσπερίδων και με άλλα πρόσωπα και αντικείμενα που πρωταγωνίστησαν στην πορεία του ήρωα.
Για παιδιά από 5 έως 12 ετών


Γενικές πληροφορίες
για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»


  • Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30.
  • Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
  • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, Πειραιώς 254, Ταύρος.
  • Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.
  • http://sundays.hellenic-cosmos.gr/


Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»
Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού  (www.hellenic-cosmos.gr), εγκαινιάστηκε το 1998 και έκλεισε φέτος 14 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».

Tα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» (http://edu.ime.gr/). Απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό-Εκπαιδευτικό Τμήμα του «Ελληνικού Κόσμου». Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.


Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

18-10-2012
Φωτογραφίες Σαββατιάτικων και Κυριακάτικων Εκπαιδευτικών προγραμμάτων Νοεμβρίου


 

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ