Έτος:  2024  2023  2022  2021  2020  2019  2018  2017  2016  2015  2014  2013  2012  2011  2010  2009  2008  2007  2006  2005  2004  2003  2002  2001  2000

< Επιστροφή
25-06-2012

ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ+ΣΠΕΙΡΑ ΣΠΕΙΡΑ
«ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ!!! 2012 ΦΙΛΙΑ!»
Προαύλιος χώρος Κέντρου Πολιτισμού
«Ελληνικός Κόσμος»



Το αποθέωσαν οι κριτικές το απολαμβάνουν οι Αθηναίοι!
Συνεχίζεται με ψήφο από όλη την Αθήνα!
Το θέαμα του Σταμάτη Κραουνάκη και της Σπείρας στην ωραιότερη αυλή της Αθήνας.
Κάθε Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή και Σάββατο στις 9.30.
Parking & Pizza δωρεάν!
Εισιτήρια 10+14 ευρώ!



Η παράσταση «ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ!!! 2012 ΦΙΛΙΑ!» παίρνει παράταση  και συνεχίζεται εφόσον το κοινό την «ψήφισε»!
Με διάθεση θερινού αναψυκτηρίου στο προαύλιο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».
Μία παράσταση που γίνεται μαζί με το κοινό ένας πυρήνας πολιτικού αισθήματος ισχυρού, με συναίσθημα, τρυφερότητα και αλληλεγγύη.

Με τον Σταμάτη Κραουνάκη στην καλύτερή του στιγμή και το θίασο των αγοριών της Ομάδας Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου  Σπείρα Σπείρα, πρωταγωνιστή  στις επάλξεις.

Τραγούδια, σκετς, χιούμορ, τόλμη, διαμαρτυρία είναι τα υλικά της παράστασης, που δε «μασάει» να εκτεθεί, να διαμαρτυρηθεί, να σατιρίσει.

Αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη (τα περισσότερα σε μουσική του ίδιου και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου) και όχι μόνο, σατιρικές μετασκευές γνωστών τραγουδιών, πικρή σάτιρα και  όλα αυτά ζυμωμένα με μπόλικο αυτοσχεδιαστικό οίστρο. Το γέλιο διαδέχεται το θυμό....τον έρωτα η πίκρα.....

Μαζί τους, συνοδοιπόρος η ηθοποιός Αγλαϊα Παππά, επιθετική και σαγηνευτική στα τραγούδια που μοιράζεται με το θίασο αλλά και εσωστρεφής στο Μονόλογο της Λυσιστράτης του Μέλλοντος (από το έργο–προέκταση της αριστοφανικής κωμωδίας, που έχει στο συρτάρι του ο Σταμάτης Κραουνάκης).

Η παράσταση, κατά γενική ομολογία κοινού και κριτικών, είναι εντός του παλμού της εποχής, τολμώντας να ψηλαφίσει το συλλογικό τραύμα και να ξαναχτίσει την καινούργια ζωή...


Υ.Γ.
-«Μέχρι πότε θα πάτε»?
-«Όσο έρχεται ο κόσμος η φωτιά θα είναι αναμμένη»





ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Ισως είναι ώρα να το ξαναθυμηθούμε. Τέτοιες δύσκολες ημέρες. Πως το τραγούδι ήταν κάποτε - και έτσι λειτουργούσε - πολιτική Πράξη. Λίγοι, ελάχιστοι το θυμούνται και το υπηρετούν αυτό. Και ίσως αυτό έχουμε ανάγκη. Την Πράξη μέσα από την Τέχνη. Που αποβαίνει λυτρωτική. Και μπορεί έστω και παροδικά, έστω και λίγο, να μας ανακουφίσει από το καθημερινό βάρος στην πορεία προς την ανέχεια και την έκπτωση (κυρίως αξιών). Με την παράστασή του «Δεν μασάμε» ο Σταμάτης Κραουνάκης δείχνει να το θυμάται. Και το υπηρετεί. Αφήνοντας, ωθώντας το τραγούδι στην - πολιτική - πράξη. Δεν μένει μόνον στην καταγγελία. Δεν μένει μόνον στη σάτιρα. Δεν μένει στην γοητεία των - αγαπημένων - τραγουδιών. Προχωρά στην πράξη, ανοίγοντας ένα παράθυρο στην ελπίδα. Στο ξαναχτίσιμο, μετά το ξεθεμέλιωμα. Στην καινούργια ζωή. Στην απαλλαγή από τα βάρη του προτέρου... ανεντίμου βίου.
Παύλος Αγιαννίδης - ΤΑ ΝΕΑ

Πολλοί-πάρα πολλοί τα μασάνε τα λόγια τους. Φοβούνται να πούνε τα πράγματα με το όνομά τους. Και αυτή η σιωπή είναι ένοχη σιωπή-αυτή η σιωπή μας έφτασε εδώ που φτάσαμε. Στο πανέμορφο Αίθριο του Ελληνικού Κόσμου όμως… δεν μασάνε! Και το δηλώνουν-διαδηλώνουν απ' τον τίτλο της παράστασης-πρότασης που έφτιαξαν ο «μαιτρ» Σταμάτης Κραουνάκης με την ζηλευτή «Σπείρα-Σπείρα». «Δεν μασάμε» λοιπόν-μια έξοχη παράσταση που «σπάει πόρτες» και αποτελεί μια από τις πιο γερές προτάσεις που έγιναν τελευταία στον τόπο μας. Τρέξτε!
Βασίλης Μπουζιώτης - TV ZAΠΠΙΝΓΚ

Λοιπόν, έχω καταλήξει: αυτός ο ανήσυχος καλλιτέχνης ξέρει πολύ καλά να φτιάχνει προγράμματα απ’ το τίποτα! Αν, φυσικά, θεωρούμε «τίποτα» την τρέλα, το ταλέντο, την όρεξη, την τόλμη. Αν θεωρούμε «τίποτα» το «έχω έργο να επιδείξω», και αν θεωρούμε «τίποτα» την εργατικότητα. Ο Σταμάτης Κραουνάκης, λοιπόν, διότι περί αυτού πρόκειται, έφτιαξε απ’ το «τίποτα» ένα πρόγραμμα που δεν «μασάει» να εκτεθεί, να διαμαρτυρηθεί, να σατιρίσει. Ειδοποιημένος απ’ το «αλάνθαστο» μάρκετινγκ του «από στόμα σε στόμα», συμμετοχικός κι ευτυχισμένος που κάποιος τον υπολόγισε και του έδωσε αυτό που τώρα έχει ανάγκη: τέχνη με άποψη!
'Αννα Βλαβιανού - TO SPIRTO

Διονυσιακό, αυτοσχέδιο, εντός της Κρίσης. Το Δεν Μασάμε δεν είναι μια συμβατική παράσταση με τραγούδια. Είναι η επιβεβαίωση της εξωστρέφειας, του έρωτα, του χιούμορ και της ευρηματικότητας μιας ομάδας ζόρικων καλλιτεχνών που δεν το βάζει κάτω. Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα κερνάνε κρασί και πίτσα. Αυτοί βάζουν τα τραγούδια, εσείς την διάθεση. Γλέντι ρεφενέ σε κλίμα αναψυκτηρίου, περνάνε γενεές δεκατέσσερις την Κρίση και τον Δικομματισμό.
Δημήτρης Μανιάτης - ΤΑ ΝΕΑ

Δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη παράσταση που να πιάνει τον οργισμένο και απελπισμένο παλμό του σήμερα τόσο ακαριαία όσο το φετινό μεταεπιθεωρησιακό και μπουρλέσκ, ανενδοίαστα αθυρόστομο και απεριόριστα γενναιόδωρο συναισθηματικά μουσικοθεατρικό θέαμα του Σταμάτη Κραουνάκη. Για μένα ήταν το τέλειο προεκλογικό αντικαταθλιπτικό. Έτσι είναι όμως τα θεάματα του «Σταμ» το αναγνωρίζουν ακόμη και όσοι δεν είναι φαν του: σε χτυπάνε κατευθείαν στο συναίσθημα. Και σε συγκινούν, απευθυνόμενα πρώτα στο θυμικό και μετά στο λογικό. Μόνο που εδώ, ο Κραουνάκης, αυτή η πληθωρική μετα-αριστοφανική φιγούρα, εκτός από χαρισματικός τραγουδοποιός και «ξεσηκωτικός» περφόρμερ, πετυχαίνει κάτι ακόμη: μας μιλά, την ίδια στιγμή, για τα δυο μεγάλα ελληνικά μας πάθη, τον έρωτα και την πολιτική, συνδέοντάς τα αναπόσπαστα σε ένα δίωρο παραλήρημα χαρμολύπης.
Ιλειάνα Δημάδη - ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Στου ευρώ τη μαύρη τρύπαΜε τον Κραουνάκη ξέρεις τουλάχιστον ότι δε θα χάσεις το ευρώ σου.Και την ώρα σου. Γιατί το ξέρει…το άθλημα πλέον καλά.Πέρα από την επικοινωνιακή του άνεση, διαθέτει τις κεραίες να πιάνει τον σφυγμό της εποχής γι’ αυτό και στο «Δε μασάμε! 2012 φιλιά» (στο αίθριο Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  δεν αφήνει τίποτα όρθιο – ακόμα και τον ίδιο του το εαυτό.
Χάρις Ποντίδα - ΤΑ ΝΕΑ

Το πόσο ωραία ομάδα είναι η Σπείρα και πόση ενέργεια σου δίνει ο Κραουνάκης δεν θα το πω, μπας και αποφύγω ποτέ τις γραφικότητες. Θα πω όμως ταπεινά πως σε μια τέτοια εποχή που έχει ανάγκες, ειδικά στην χώρα όπου κανένας δεν μιλάει για αλήθειες, η τέχνη μάλλον θα πρέπει να έχει πρώτο λόγο και φωνή. Και επειδή δυστυχώς μάλλον και η ''τέχνη'' φοβάται να τα πει, αφού δεν είδαμε κανέναν να μιλάει τώρα στα κρίσιμα, ο Κραουνάκης μας τα λέει μέσα απ' την δουλειά του όλα κατάμουτρα. Διπλά μπράβο λοιπόν...
ΥΓ. Φιλική συμβουλή: ποτάκι οπωσδήποτε και μην φάτε... υπάρχει δωρεάν πίτσα για όλους.
Γιάννης Μαργετουσάκης - TRALALA.GR

Με όπλο το αστείρευτο ταλέντο του, την Ιστορία του στο Ελληνικό τραγούδι, την τρέλα του και την ευρηματική του Σπείρα- Σπείρα, ο Σταμάτης εκεί στο υπέροχο αίθριο του «Ελληνικού Κόσμου», δίνει μια σπουδαία παράσταση. Δεν διστάζει να τσαλακώσει τα ίδια τα τραγούδια του, μετατρέποντας τα σε επιθεωρησιακά νούμερα, αλλά και όταν η περίσταση το απαιτεί να τα δώσει πίσω έτσι όπως τα αγαπήσαμε, ο Σταμάτης έστησε μια παράσταση απο το πουθενά, που λέει ακριβώς όλα αυτά που μέσα μας κουβαλάμε! Δεν μασάμε! Να πάτε. Είναι κατάθεση ψυχής από τον καλύτερο σύγχρονο έλληνα καλλιτέχνη. Μπράβο Σταμάτη, μπράβο παιδιά. Η έρημη γενιά του Μνημονίου, σας ευχαριστεί....
Ντέπυ Γκολεμά


Παίζουν και τραγουδούν μαζί με τον Σταμάτη Κραουνάκη:
Χρήστος Γεροντίδης
Μπάμπης Γούσιας
Jerome Kaluta
Θανάσης Καραθανάσης
Χρήστος Μουστάκας
Κώστας Μπουγιώτης
Γιώργος Στιβανάκης

Επίσημη καλεσμένη η Αγλαΐα Παππά

Στα δύο πιάνα ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Άρης Βλάχος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνικό: Μανόλης Παντελιδάκης
Ήχος: Δημήτρης Μουρλάς
Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης
Φωτογραφίες: NIKIFOROS / COLORSTORIES+THEKID
Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Συροπούλου, Γιούλα Αναγνωστοπούλου



Ημέρες Παραστάσεων:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:30


Αίθριο, Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ.: 212 254 0300

Τιμές Εισιτηρίων:
  • Γενική είσοδος: 14 ευρώ
  • Νεανικό (έως 26 ετών): 10 ευρώ
  • Κάτοχοι Persona Κάρτα: 10 ευρώ

Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων θα επιτρέπονται το κάπνισμα, το ποτό και τα εδέσματα.


ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
  • «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0300
  • Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://tickets.theatron254.gr
  • Τηλεφωνικά στο 212 254 0300 με χρέωση πιστωτικής κάρτας
  • Public, Kαραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3246210
  • Public, Γρ. Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς, τηλ. 210 4126460
  • Public, Καράγιωργα & Λαζαράκη, Γλυφάδα, τηλ. 210 8984300
  • Public, Ανδρέα Παπανδρέου 35, MALL Αμαρουσίου, τηλ. 210 6300023
  • Public, Λεωφ. Βουλιαγμένης 276, MALL Αγίου Δημητρίου, τηλ. 210 9730006


ΧΟΡΗΓΟΣ

PIZZA FAN


XOΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»
ALPHA Τηλεόραση
ΕΡΤ
ΝΕΤ 105,8
Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7
KOSMOS 93,6 FM
BHMA FM 99,5
Αθήνα 9,84 FM
Love Radio 97,5
M-World Webradio
Athens Voice
City Press
Free Sunday
In2life
Click@life
Culture Now
Monopoli
www.e-charity.gr
www.e-go.gr
www.artistbook.gr
www.videatro.gr
www.art@life.gr
www.e-charity.gr
www.os3.gr
www.musiccorner.gr


Σχετικά αρχεία φωτογραφιών:

25-06-2012
«ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ!!! 2012 ΦΙΛΙΑ!»


 

copyright © ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ